De mooiste zomertips voor enthousiaste onderzoekers

Foto: Hester Blankestijn
Foto: Hester Blankestijn

We geven je de leukste tips voor uitjes die de wereld mooier maken, en ook nog eens hartstikke leuk zijn. Deze zomer is er weer een hoop moois te beleven in ons land. Van bruisende steden tot dagjes in het groen, van kleurrijke musea tot avontuurlijke plekken. Om een overzicht te krijgen van al die fijne zomeruitjes schrijven we een vierdelige serie waarin elke keer een ander thema in de schijnwerpers staat. Vandaag het derde deel: uitjes voor enthousiaste onderzoekers.

Ben jij helemaal dol op uitjes waar je wat van op steekt? Of vind je het belangrijk dat je kinderen op een leuke wijze nieuwe vaardigheden leren? Dan zijn deze uitjes echt iets voor jou. We selecteerden een aantal prachtplekken en activiteiten buiten én binnen de stad waar je brein op volle toeren kan draaien. Uiteraard zitten daar deze keer extra veel musea bij, want daar kan je nou eenmaal een boel leren!

1.De mooiste musea

Als enthousiaste onderzoeker kan je je hart ophalen bij de volgende musea en tentoonstellingen:
In NEMO Science Museum kan iedereen ontdekken hoe interessant wetenschap en technologie zijn. Er zijn maar liefst 5 verdiepingen vol tentoonstellingen, experimenten, demonstraties en workshops waar je kunt ervaren hoe bijzonder alledaagse dingen zijn. Zo kan je er in het laboratorium allerlei gave experimenten en proefjes doen.
In Het Openluchtmuseum ga je op een reis door de laatste twee eeuwen tot niet zo lang geleden. Je kunt er van alles ontdekken en leren. Zo kan je bijvoorbeeld een historische tram pakken of kijken hoe de bakker zijn brood bakt. In elk seizoen zijn er allerlei activiteiten waar je aan kunt deelnemen. Deze zomer kan je er o.a. komen dwalen in het doolhof, kijken hoe wol geverfd wordt en leren handboogschieten.
Villa Zebra is een kindermuseum voor hedendaagse beeldende kunst. De tentoonstellingen zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Hier kunnen kinderen met hun ouders aan de hand van uitdagende vragen en opdrachten verassende ontdekkingen doen. Daarna kunnen ze zelf aan de slag als kunstenaar in een gratis workshop.
Lees verder op Voor de Wereld van Morgen.

Over de schrijver