De mooiste zomeruitjes voor sociale helden

Afbeelding: Radio-Kootwijk, Filosofische Wandeling
Afbeelding: Radio-Kootwijk, Filosofische Wandeling


We geven je de leukste tips voor uitjes die de wereld mooier maken, en ook nog eens hartstikke leuk zijn. Deze zomer is er weer een hoop moois te beleven in ons land. Van bruisende steden tot dagjes in het groen, van kleurrijke musea tot avontuurlijke plekken. Om een overzicht te krijgen van al die fijne zomeruitjes schrijven we een vierdelige serie waarin elke keer een ander thema in de schijnwerpers staat. Vandaag het vierde deel: uitjes voor sociale helden.

Ben jij helemaal dol op gezelschap en vind je het belangrijk om iets voor je medemens te betekenen? Of ben je juist nieuwsgierig naar sociale helden uit het verleden? Dan zijn deze uitjes echt iets voor jou. We selecteerden een aantal prachtplekken en activiteiten buiten én binnen de stad waar je menslievende kant helemaal tot z’n recht komt.

1. De mooiste musea

Als sociale held kan je je hart ophalen bij de volgende musea en tentoonstellingen:
In het Verzetsmuseum Junior maken jongeren kennis met de aangrijpendste periode uit de recente Nederlandse geschiedenis. Hier leven ze mee met jongeren die tijdens de tweede wereldoorlog leefden en leren ze alles over het verzet en wat oorlog nu nog betekent.
In Het Dolhuys kan je zien hoe Nederland door de eeuwen om ging met waanzin. Ben jij nieuwsgierig hoe het is om stemmen in je hoofd te horen? Of hoe het is om de greep op je leven te verliezen? In Het Dolhuys kom je in aanraking met echte mensen en hun verhalen.
Het Nationaal Reddingsmuseum vertelt de geschiedenis van het Nederlandse reddingwezen op zee. Verder kan je er ervaren hoe windkracht 10 aanvoelt, de wilde zee beleven op een vaarsimulator en zelf een morse bericht versturen.
Lees verder op Voor de Wereld van Morgen.

Over de schrijver