De nieuwe trend: Huur een kerstboom!

Kerstboom LoneconspiratorWie een echt groene kerst wil vieren kan natuurlijk geen plezier beleven aan een kerstboom die met oud en nieuw op het vuur eindigt. Zo’n werwerp-boom is zo 2010! Dit jaar is de trend om voor de kerst een levende kerstboom te huren in plaats van te kopen.

Op allerlei plekken in Nederland kun je een boom reserveren en op tijd voor kerst ophalen. Tijdens de kerstdagen geniet je bijvoorbeeld drie weken lang van jouw boom. Nadat je de boom goed hebt verzorgd breng je hem terug en wordt hij door de kweker weer teruggeplant in de grond. Het jaar erna kun je vaak dezelfde boom weer ophalen. Het leuke is dat als je dit een aantal jaar doet, jouw boom ieder jaar een stukje groter groeit.

Wat kost het huren?
Voor een adoptiekerstboom betaal je via de organisatie Adopteereenkerstboom jaarlijks ongeveer tussen de 20 en 40 euro, afhankelijk van de lengte van de boom. Daarnaast betaal je statiegeld, wat je terug krijgt bij het inleveren als je de boom goed hebt verzorgd. Overigens is de boom biologisch gekweekt en draagt hij een EKO keurmerk.

Waar kan het?
De ophaalpunten liggen over het hele land verspreid, dus in de meeste gevallen zul je niet ver hoeven te rijden om een boom te huren. In elk geval in de omgeving van Amsterdam, Utrecht, Leiden, Hilversum, Arnhem, Eindhoven en Groningen zit je goed. Via Adopteer een kerstboom vind je een overzicht van alle adressen.
Via de website Tuin en Balkon vind je meer adressen en tips om je kerstboom ook ‘groen’ te versieren. | Door: Willemijn Sneep

Foto: Loneconspirator, Flickr.com

Meer lezen?
Een kerstboom is meer dan een kerstboom
Lekker landschap
Als bezit ballast is

Volg Ode ook op Twitter of Facebook, via de digitale nieuwsbrief, of neem een proefabonnement op Ode voor slechts €3,33 per maand

Over de schrijver