5 merken met dé perfecte basics voor een duurzame kledingkast

Uitbundige bloemen, mooie kleuren, streepjes, of opvallende prints; we love it. Toch hebben we ook behoefte aan mooie basics in onze kledingkast, want zij vormen de basis van je kledingkast. Het valt niet altijd mee om de perfecte exemplaren te vinden, dus zochten we zeven merken voor je uit.
Met wat je draagt, kun je echt een verschil maken. Kleding groeit niet aan een hangertje, dat weten we best. Toch is het goed om daar regelmatig bij stil te staan. Een eerlijk loon, goede werkomstandigheden, minder waterverspilling en minder gebruik van chemicaliën, dat is wat we willen. Daarnaast willen we ook kleding die meerdere seizoenen meegaat, maar nooit gedateerd overkomt. Goede basics zijn daarom onmisbaar. Denk aan T-shirts, een mooie witte bloese, een ‘little black dress’, een trenchcoat, bikerjasje en goed zittend ondergoed.

T-shirts en hemdjes

Onder een jasje, vest of trui zijn T-shirts en hemdjes onmisbaar. De ultieme basic is een wit shirt met een ronde hals. Er zijn duizenden varianten te vinden, maar welk model is lang genoeg, zodat hij in je broek past, strak genoeg om ergens onder te dragen en heeft een mooie hals? Het merk b.young heeft het allemaal. Zij maken shirts en tanktops met een perfect model. En de items zijn nog goed betaalbaar ook. Ze zijn er ook in verschillende kleuren en modellen. Ook Miss Green maakt mooie basic shirts, die aan al je eisen voldoen.
Schermafbeelding 2019 02 18 Om 21.11.53

Een mooie bloese of little black dress

Een witte bloese mag niet in je kledingkast ontbreken, want hij past bij elke outfit. Je kunt de bloese netjes dragen voor je werk, of casual op een spijkerbroek, gecombineerd met gympen, of juist met hakken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het merk b.young maakt prachtige basic bloeses, maar dat is niet alles. Ze maken ook de ideale little black dress. Een goede little black dress valt net iets boven je knie, maar is lang genoeg dat je goed kunt zitten en is casual en netjes te dragen.

Lingerie

Ook voor lingerie geldt dat je wilt kunnen variëren. Soms ben je in de stemming voor kant en andere dagen wil je een setje voor onder een T-shirt. Natuurlijk zonder chemicaliën, snijdende bandjes en met ondersteuning waar nodig; kortom comfortabel met de perfecte pasvorm. Comazo maakt mooi, goed zittende en comfortabele ondergoed. Leuk detail is, dat het personeel alle nieuwe ontwerpen test.
Schermafbeelding 2019 02 18 Om 21.08.15

Panty’s en sokken

Wij vinden dat mooie panty’s ook onder het kopje basics thuishoren en er zijn steeds meer duurzame varianten te vinden. De panty’s van Swedish Stockings zijn gemaakt van gerecycelde visnetten uit zee. Door een nieuwe 3D brei-techniek passen ze echt perfect om je lichaam. Ze hebben standaard zwarte varianten, maar ook leuke motiefjes. Voor als je een keer wat anders wilt.

watMooi

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met watMooi. Joke Bom richtte watMooi 12 jaar geleden op en het is nu de grootste online winkel in Nederland op het gebied van duurzame mode. Alle kleding en accessoires die je koopt bij watMooi zijn op een eerlijke manier gemaakt, met respect voor mens, dier en het milieu.
Welk merk maakt volgens jou nog meer perfecte basics? Laat het ons weten!

Over de schrijver

7 gedachten over “5 merken met dé perfecte basics voor een duurzame kledingkast”

  1. NEEVE heeft organic luxury basics. Zijn gemaakt van premium organisch katoen. De basics collection heeft veel verschillende modellen in verschillende kleuren. Dus ideale basic zit er altijd bij!

  2. Jammer dat er alleen basics voor dames worden genoemd. Alsof heren geen kleding dragen. Misschien kan het in het vervolg alvast in de titel worden gezet als een artikel alleen over dameskleding gaat? Scheelt een hoop frustratie bij de andere helft van de bevolking.

Reacties zijn gesloten.