De Pier krijgt competitie van een 4 meter hoog Christus-beeld

Marcoraaphorst Flickr
Foto: Marco Raaphorst, Flickr

Scheveningen kwam de laatste tijd vooral in het nieuws door de Pier die te koop staat, maar een groep twintigers zorgt morgen voor andere aandachtstrekker. Bij het begin van de conferentie ‘Realising Inclusive and Green Growth’ in het World Forum presenteren zij een vier meter hoog Christusbeeld en spandoeken waarop de achteruitgang van het milieu in de afgelopen twintig jaar duidelijk wordt in cijfers.
Twintig jaar geleden werden in Rio afspraken gemaakt over duurzame ontwikkeling en milieu. Maar sinds die tijd is de situatie er niet beter op geworden, hoewel er wél oplossingen voor de grote milieuproblemen van deze tijd zijn. Volgens de demonstranten wedden de overheid en het gros van het bedrijfsleven op het verkeerde paard. Marloes Boere (20), één van de protesterende jongeren: ‘In het jaar dat ik geboren werd kwamen wereldleiders bij elkaar in Rio om afspraken te maken over het milieu. Maar er verdwijnt nog steeds enorm veel bos, oceanen worden leeg gevist en door klimaatverandering moeten miljoenen mensen in ontwikkelingslanden vluchten. Dat moet anders de komende twintig jaar’.
De voorbereidende top in Den Haag is een consultatie voor grote internationale bedrijven. Sylvia Borren, directeur van Greenpeace Nederland is ook aanwezig bij de demonstratie: “Wij signaleren een tweedeling in het bedrijfsleven. Een deel van de bedrijven loopt echt voorop als het gaat om duurzaamheid: zij investeren in schone energie en zorgen dat ze niet betrokken zijn bij ontbossing en overbevissing. Maar een ander deel frustreert de overgang naar een duurzame, eerlijke en gezonde wereld. Werkgeversorgansiatie VNO/NCW, op de conferentie één van de sprekers over een groene economie, is volstrekt niet groen bezig: zij probeert onder invloed van bedrijven als Shell en Essent consequent de klimaatdoelen van dit kabinet steeds verder af te zwakken’.
Lees ook:
Zo zorg jij voor een schone en eerlijke wereld
Nederland telt al 164 burgemeesters voor zonne-energie
#groenegenratie trending topic na twitterbommetje

Over de schrijver

1 gedachte over “De Pier krijgt competitie van een 4 meter hoog Christus-beeld”

Reacties zijn gesloten.