De sandwich die 2 jaar vers blijft

Dit broodje blijft 2 jaar lang goed. Foto: still uit BBC video

De moderne soldaat schiet pas scherp als zijn / haar maag goed gevuld is. Liefst met lekker eten. Het Amerikaanse leger vond daarom een sandwich uit die twee jaar vers blijft.

De truc is om water en zuurstof bij de sandwich vandaan te houden. Die zorgen namelijk voor verrotingsprocessen. Het leger doet dat op twee manieren: (1) de ingrediënten waar de sandwich uit bestaat, geven geen water af, maar houden het bij zichzelf. Het brood wordt zo niet soppig en wat er op zit vergaat niet. (2) De verpakking zorgt ervoor dat er geen lucht bij de sandwich kan. Speciaal ijzervijzel trekt zuurstofmoleculen uit de lucht, waardoor de verpakking echt zuurstofvrij is.

De soldaten schijnen de sandwich ook lekker te vinden, maar met de oplossing van het ene probleem, doemt alweer de volgende op. Hoe hou je die Latte Machiato met dubbele shot espresso die natuurlijk bij het verse broodje hoort twee jaar warm en schuimig?

Bron: Popular Science, BBC.

Lees ook

Happy Meal blijft 1 jaar lang goed

Dossier “Verrot goed eten”

Is de THT datum nog houdbaar

Over de schrijver

2 reacties op “De sandwich die 2 jaar vers blijft”

  1. Het amerikaanse leger kan al voedsel jarenlang vers houden, van melk tot vlees. De overleden Kolonel Corso spreekt daarover hoe hij zelf op een middag werd uitgenodigd werd voor een lunch waarin hij dat voedsel at, En het was alsof het vers was, hij bestelde een steak, en die smaakte erg goed. zie het boek: The day after Rosswell"" rond bladzijde 260.

Reacties zijn uitgeschakeld.