De Schaamnamenlijst van 3FM

zwangerEen van mijn liefste vriendinnetjes belde mij een paar weken geleden. Zij is met mijn verjaardag altijd met vakantie, maar ze had een heuglijke mededeling: “Ik ben dit jaar met jouw verjaardag thuis!” Ik durfde het bijna niet te geloven, want dat kon maar één ding betekenen. Mijn voorgevoel bleek juist, want: “Ik ben zwanger en ben op 6 juli uitgerekend.” Samen waren we er even stil van. Zo’n klein wondertje dat nu in haar buik aan het groeien is, dat is toch wel heel speciaal.

Vanaf dat moment word ik betrokken bij al haar zwangerschapsperikelen. Ze laat me de foto’s van de echo zien, ze belt me als ze klaar is met kotsen en ze mag boos tegen me doen als ze wat hormonaal is (komt overigens niet zo veel voor). Ook wil ik graag weten hoe iedereen reageert op haar blijde boodschap en geniet van de diverse reacties. Eén ervan was hilarisch. Zij heeft een mannelijke collega, zelf vader van twee kindjes, die het ontdekken van een zwangerschap blijkbaar nog niet helemaal begrijpt. Ik ging er vanuit dat iedereen, zeker als je het zelf al eens hebt meegemaakt, begrijpt dat een héél duidelijk teken aan de wand het uitblijven van de menstruatie is. En als je dan een testje koopt bij het Kruidvat waar twee streepjes op verschijnen, dan weet je helemaal waar je aan toe bent. Deze beste jongeman had het niet zo goed begrepen: “Hoe weet je dat dan? Ben je al bij een dokter geweest?” Waarop zij antwoordde: “Nee, nog niet…” Hij toen begreep hij niet dat ze kon weten dat ze zwanger is. Heerlijk dus, we beleven dit helemaal samen en ik ben er blij mee.

Mijn kleine aandeel in dit geheel is het cadeautje dat ik heb gegeven om het te vieren. Een lief, klein, schattig rompertje en een babynamenboek. Want je moet je natuurlijk gedegen voorbereiden op de baby die komen gaat. Baby zit tenslotte de rest van zijn/ haar leven met deze naam opgescheept. Vandaag kreeg ik van een andere vriendin een mail en ik was heel erg blij met mijn cadeau. Ik heb ervoor gezorgd dat mijn vriendinnetje het kindje in elk geval geen ‘Schaamnaam’ zal geven. Op de redactie bij 3FM zijn ze namelijk altijd op zoek naar schaamnamen. Inmiddels zijn het zeven vellen vol met bespottelijke, gekke, sadistische namen die ouders aan hun kinderen hebben gegeven. Er is bijna geen plekje aan de muur weer vrij waar nog een naam bij past en daarom is de lijst nu aan internet toevertrouwd.

Een aantal voorbeelden:
Constant de Klos
Sietse Vliegen
Peter Selie
Connie Plasse
Ben de Dood

Ik heb uiteraard direct even deze lijst doorgestuurd naar mijn vriendin, zodat ze zich nog beter kan voorbereiden op Dé Naam. Voordat ik een geboortekaartje krijg waarop de naam ‘Stijn Stijnen’ prijkt.

De lijst met nog veel meer namen is hier te vinden.

7 reacties op “De Schaamnamenlijst van 3FM”

  1. Echt té grappig! Ik heb trouwens echt een collega die Fokje heet. Toen ze zich eerder dit jaar aan onze buitenlandse gasten moest voorstellen, hebben die drie keer gevraagd hoe ze heette en of ze het echt wel goed verstaan hadden…

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020