De sneeuw van dit weekend was beginnerswerk

Man graaft auto uit
Man graaft auto uit

Uit Utrecht vertrekken op dit moment 15 treinen per uur, normaal zijn dat er 100. Op veel wegen wordt stapvoets gereden en bussen vallen uit. De sneeuw van dit weekend laat flinke verkeerssporen na, maar toch is het beginnerswerk in vergelijking met de winter van 1979 (prachtige videobeelden van RTV Drenthe).

Toen moest het leger er aan te pas komen om een ingesneeuwde trein uit te graven. Complete dorpen waren afgesneden van de buitenwereld door sneeuwstormen. Bij een historische sneeuwstorm in de nacht van 14 februari waaide het soms met een kracht van 11 op de schaal van Beaufort wat sneeuwduinen opleverde van bijna 7 meter hoogte. In sommige dorpen reikte de sneeuw tot aan de dakgoot.

Ik was zeven en had de tijd van mijn leven. Je kon schaatsen op de straten en we gingen het huis uit via het dak. En we zagen wel aan de torens waar we waren. Net als in dat prachtige kerstliedje van Daniël Lohues en Herman Finkers.

Over de schrijver

15 reacties op “De sneeuw van dit weekend was beginnerswerk”

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020