
Zonne-energie, elektrische auto’s, een windtoren en een groene big brother die je energieverbuik controleert. In Masdar City, vlakbij Abu Dabi, wonen enkele honderden mensen in de meest vooruitstrevende stad ter wereld.
De bewoners zijn voornamelijk stundenten en academici uit Europa, de VS, Azie en het Midden-Oosten, de stad is dan ook een filiaal campus van het Massachusetts Institute of Techology (MIT).
In een boeiende reportage in The Guardian spreken ze vol lof over de mooie gebouwen en de groene technologie. Maar ze worden soms ook erg ongemakkelijk van de monitoren die alles registreren wat elektriciteit vergt. Elke machine die aan wordt gezet, elke koelkastdeur die opengaat , elk licht dat aan blijft, wordt opgenomen via een intelligent grid dat energieverbruik waarneemt en controleert. De douche gaat bijvoorbeeld uit na een paar minuten. Resultaat van dit alles is overigens wel een CO2-neutrale stad.
Lees ook:
Een duurzame digitale lifestyle is mogelijk
Een zonnepaneel op je dak
Energie besparen, geld verdienen
2 gedachten over “De stad van de toekomst ligt in de woestijn en zit vol allochtonen”
co2 neutraal is helemaal niet zo belangrijk. wat belangrijk gaat worden of een stad, land, huis of mens resources neutraal is. want als die op zijn, en die gaan op, dan zijn de rapen gaar
Zouden ze nog een Nederlandse antropoloog kunnen gebruiken voor een stukje veldwerk?
Reacties zijn gesloten.