De vijf mooiste verzamelingen natuurfoto’s van fotowedstrijden uit 2012

Fotograaf
Foto: J_Arrr! Via Flickr.com

Kun jij ook zo genieten van mooie natuurfoto’s? Klik verder voor een overzicht met natuurfoto’s van de vijf meest belangrijke fotowedstrijden van het afgelopen jaar.
The Best Wildlife Photographer of the Year
Een wedstrijd die dit jaar voor de 49ste keer door de BBC en The London Natural History Museum werd gehouden. Klik hier voor het overzicht van de winnaars.
ANZANG
Deze wedstrijd is misschien minder bekend in Europa, aangezien het om fotografie uit Australië, Nieuw-Zeeland, Antarctica en Nieuw-Genua (ANZANG) gaat. Des te meer reden om te genieten van uitheems natuurschoon. Check hier de categorieën en winnaars.
World Press Photo
World Press Photo is een wedstrijd voor foto’s met een maatschappelijke of journalistieke insteek, maar hebben daarin ook een onderdeel natuur. Klik hier voor de winnaars in die categorie (let op: er staan een paar heftige foto’s tussen).
Sony’s World Photography Awards
De genomineerden van de categorie Wildlife, Nature and Environment van de wedstrijd Sony’s World Photography Awards 2012. De fotograaf van de foto waar een vogel een jong al vliegend eten geeft heeft trouwens gewonnen.
Photo Contest National Geographic
Ook National Geographic houdt jaarlijks een fotowedstrijd. De winnaar moet nog bekend worden gemaakt, maar zie hier de enorme hoeveelheid aan ingezonden foto’s. Geen idee waar je moet beginnen? Online tijdschrift The Atlantic maakte een overzicht van alle categorieën in deel 1 en 2.
 
 
 

Over de schrijver