De waarde van trage vragen

Trage vragen zijn vragen die tijd nodig hebben om binnen te dringen en waar je heel langzaam antwoord op krijgt. In deze tijd waarin consumeren, genieten en bezitten de centrale waarden vormen, is het niet vanzelfsprekend bewust stil te staan bij datgene waar we mee bezig zijn.
Doe ik het wel goed? Help ik mezelf, mijn omgeving? Kan het beter, makkelijker?
Je staat even stil, om vervolgens beter vooruit te kunnen.

Trage vragen omvatten ook allerlei morele en politieke vragen rond rechtvaardigheid en onrecht, rond sociale uitbuiting en economische uitbuiting, rond discriminatie op grond van sekse, huidskleur of etnische kenmerken. Vragen over recht en onrecht, over rouw en verwerking.
Het zijn vragen waar we niet gemakkelijk antwoord op kunnen geven, maar die er wel toe doen.

Treed eens uit de waan van de dag en stel collega’s, gezinsleden of vrienden een trage vraag.

(bron: mijn scheurkalender)

3 reacties op “De waarde van trage vragen”

  1. Pingback: Weeromstuit « Woelklei

  2. Interessant! In mijn beleving is de traagste vraag misschien wel geen vraag, maar stilte. Het moment dat we in een gesprek of interview of discussie van onze medespreker de tijd krijgen om na te denken over onze zin en dat deze daar ook werkelijk op wacht (dat is vaak niet zo!). Dan krijg je het beste antwoord op de traagste vraag, namelijk de vragende blik.

  3. De tragste vraag die ik wel eens stel (ooit in mijn brein geslopen op zeer jonge leeftijd toen ik vraagje voor het eerst ontdekte en mijn omgeving horendol mee kreeg): Waarom?

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020