De Waterboxx: Nederlander maakt woestijn weer groen

Het idee: een een soort couveuse-emmer voor zeer jonge boompjes in hele droge gebieden. De uitvinder is Pieter Hoff en de lezers van het Amerikaanse blad Natural Science Magazine riepen zijn Waterboxx uit tot beste uitvinding van 2010.

6 reacties op “De Waterboxx: Nederlander maakt woestijn weer groen”

 1. Zie ook:

  "Miracle Trees zet zich in om een bijdrage te leveren aan het oplossen van voedseltekorten, ondervoeding en milieuproblemen. Deze organisatie wil dit doen met behulp van een bijzondere tropische boom: de Moringa oleifera. Deze veelzijdige boom die ook wel de Miracle Tree wordt genoemd, is een bron van hoogwaardig voedsel. Daarnaast kan de Moringa effectief worden gebruikt om woestijnvorming en klimaatverandering tegen te gaan.

  Magische boom
  De Moringa Olifeira is een geweldig veelzijdige boom, een soort supermarkt in zijn eentje. Het is een snelgroeiende boom die droogte verdraagt en voedsel, medicijnen en schoon water kan verstrekken aan diegene die het geluk hebben één van deze bomen in de buurt te hebben.

  Door de rijkdom aan vitamines, mineralen en eiwitten is de boom een rijke bron van voedingstoffen. Per gram bevatten verse moringabladeren vier keer zoveel calcium als melk, zeven keer zoveel vitamine C als sinaasappels, drie keer zoveel kalium als bananen, drie maal zoveel ijzer als spinazie, vier maal zoveel (pro-)vitamine A als worteltjes en evenveel eiwit als in eieren.

  Meedoen
  Als je op reis gaat naar een ontwikkelingsland, kun je zaden van de Moringa boom aan de lokale bevolking cadeau doen. Het geven van zaadjes is een kleine moeite, een klein gebaar maar al na een jaar kan een zaadje een boom zijn en zijn eerste vruchten afwerpen. Denk aan alle mogelijkheden die de Wonderboom dan te bieden heeft.

  Ga je niet reizen? Stuur dan een zakje zaden naar vrienden in een ontwikkelingsland of geef moringazaden mee aan een buurvrouw die op reis gaat…

  Met de Magic Tree zaden in handen heb je een simpele, goedkope, snelle en efficiënte manier om iets aan klimaatverandering, woestijnvorming en voedseltekorten te doen. De boom kan klimaatverandering niet voorkomen maar wel de effecten ervan verzachten.. http://www.miracletrees.org "

  Bron: http://www.inspirerendleven.nl/blog/de-magische-w

 2. Ik vind het helemaal geweldig als dit echt zo werkt is het aan ons om er een prachtig begin van een nieuwe
  aarde.
  Tja en wat die GMS en UMTS wel niet met ons doet als het de bomen al aantast het is heel ernstig, hier moet
  echt iets aan gebeuren.

 3. In de woestijn zijn er ook geen zendmasten… Dus de bomen kunnen daar ook niet aangetast worden door straling van GSM en UMTS-masten en dergelijken!

  Het percentage zieke bomen is in stedelijke gebieden in de westerse wereld namelijk in 5 jaar tijd gestegen tot zo'n 70 procent…. Terwijl de bomen in dichter beboste gebieden niet of nauwelijks zijn aangetast.
  https://www.hetkanwel.net/2011/02/11/wetenschapper

  Planten en bomen zijn niet alleen essentieel voor de zuurstoftoevoer. De bomen en planten zetten CO2 ook om in zuurstof en het bladgroen 'Chlorofyl' zuivert de lucht!

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020