De zon gaat voor iets op

Foto: Roxweb, Flickr
Foto: Roxweb, Flickr

(Gemaakt in samenwerking met Groupon.nl) In dit jaargetijde draait de zon overuren en dit zal voorlopig ook nog wel blijven gebeuren. De energie van de zon drukt zich uit in licht en warmte. Hoe kunnen we de zon nu optimaal benutten om deze natuurlijke energie niet meer te verspillen dan nodig is.
Voordelige zon
Tegenwoordig worden er steeds vaker zonnepanelen aangeschaft en gebruikt. Door een slimme zet van een particuliere Oostenrijker kunnen we zonnepanelen nu goedkoper aanschaffen. Zonnepanelen zijn niet de enige manier om de energie van de zon te gebruiken. Naast de ‘logische manieren’ die we al kennen: onszelf verwarmen en kleding en diversen op te drogen, zijn er andere manieren. Niet alle suggesties zijn ‘groot’ in Nederland, maar waar een wil is is een weg…
In China wordt de zon gebruikt om het water in zeventig miljoen huishoudens te verwarmen. U kunt gebruik maken van vacuümbuizen of een vlakke plaat om de zonnewarmte te verzamelen. Voor een niet al te grote investering zullen deze mechanismen uw huishouden voor 100% voorzien van heet water, in de winter is dit 40%. Deze mogelijkheid om zonne-energie te gebruiken is in steeds meer landen beschikbaar.
Stelt u zich eens voor, rijden in een auto die wordt aangedreven door álleen de zon. Dit kan in de nieuwe Nissan Leaf EV. Een twee-kilowatt PV-systeem op het dak van de Nissan zal 2,200 kWh per jaar genereren. Als u eenmalig voor het zonnepaneel heeft betaald is de energie gratis en zuinig alsof u kastelen van huizen bouwt! Daarbij, goed nieuws, de toekomst belooft ons nog veel meer van dit soort auto´s!
U kunt ook uw huis zo energievriendelijk mogelijk inrichten of zelf laten bouwen. Wanneer een architect een zonne-huis ontwerpt, zal dit ervoor zorgen dat er 50% minder verwarming nodig is. Door uw huis energievriendelijk in te richten kan dit ook het gebruik van de verwarming reduceren. Het natuurlijke licht van de zon kan dan ook gemaximaliseerd worden waardoor er minder behoefte is aan kunstlicht. bron: corporateknights– zie de pagina voor meer manieren om de zon te gebruiken.
Genieten
Foto: Daniël Keding, Flickr
Foto: Daniël Keding, Flickr

Als u zo energievriendelijk als mogelijk is wilt leven, houdt dan het nieuws in de gaten. Steeds vaker worden er nieuwe manieren ontdekt om zonne-energie te gebruiken, de techniek groeit immers altijd.
Tot slotte, probeer er niet alleen een slaatje uit te slaan maar er vooral ook van te genieten. Er zijn zoveel leuke activiteiten waarbij de zon gewenst is. Klik hier voor het aanbod. Op Groupon zijn er tal van bonnen te vinden die gebruikt kunnen worden om te ontspannen en te genieten van én in de zon!
Bron: Groupon.nl