Debatavond: De dilemma’s van duurzaam voedsel

Youth Food MovementZes jonge mensen die duurzaamheid en gezondheid in ons voedsel willen verenigen organiseren op 12 juni Fenix Food Factory in Rotterdam een denktank. Wat duurzaam is, is lang niet altijd gezond. En wat je wilt eten om gezond te zijn, is lang niet altijd duurzaam geproduceerd. Hoe kunnen we deze ogenschijnlijke tegenstrijdigheid in de toekomst verslaan?

Er verschijnen steeds meer alarmerende berichten over de aarde. De grond wordt uitgeput, het klimaat verandert en ondertussen groeit de wereldbevolking nog steeds. Tegelijkertijd willen we steeds beter voor onszelf zorgen en gezond voedsel eten. Maar hoe combineren we dat? Gezond eten en duurzaam eten lijken vaak loodrecht op elkaar te staan. Denk maar aan Ben & Jerry’s, duurzaam maar niet gezond, en quinoa, gezond maar niet duurzaam. Hoe zouden we de brug kunnen slaan en wat zou een toekomstig voedingspatroon kunnen zijn waarmee we zowel onszelf als de aarde ondersteunen?

Vanuit de Youth Food Movement Academie, waarin elk jaar 25 jonge professionals van elkaar en van experts leren, is er een groep die zich bezighoudt met het gezondheid-versus-duurzaamheid dilemma. In een zoektocht naar mogelijkheden volgden zij elk één dieet, waarin zij allemaal tegen bepaalde issues aanliepen. Misschien moeten we niet alleen in het ‘wat’ zoeken, maar in het ‘hoe’; de sociale context van het verhaal.

Tijdens Het Eetcafé Live op 12 juni in de Fenix Food Factory in Rotterdam worden de dilemma’s over duurzaamheid versus gezondheid aangepakt. De YFM Academici laten hun belangrijkste bevindingen horen, maar ook zal er met de zaal in gesprek worden gegaan. Tijdens de tweede helft van deze denktank komt het ‘hoe’ aan bod, aan de hand van cases.

Waar & wanneer: donderdag 12 juni, 20:00, in de Fenix Food Factory Rotterdam, Voor aanmelding en meer informatie klik hier. De organisaties is in handen van de Youth Food Movement.

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Texels boeren kweken zoutminnende aardappelen vanwege stijgende zeespiegel
Twitteraars krijgen HEMA op de knieën met actie tegen hotdog reclame

Over de schrijver

1 reactie op “Debatavond: De dilemma’s van duurzaam voedsel”

  1. Pingback: Debatavond: De dilemma’s van duurzaam voedsel | Nieuwe Aarde

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020