Tips om een saai hoekje in jouw woonkamer te decoreren

Soms heb je een hoekje of stukje ruimte over in je woonkamer, waar eigenlijk niks staat. Dit kan er dan een beetje gek uit zien, omdat het incompleet lijkt. Of het ziet er simpelweg leeg uit. Die ruimte wil je dan natuurlijk graag opvullen. Maar wat kun je er neerzetten zonder dat het te vol wordt, en zonder dat je hier al te veel moeite voor hoeft te doen? Lees snel verder voor een aantal tips om te decoreren.

1. Decoreren met planten

Een grote, groene vriend staat eigenlijk in elk interieur wel goed en waar je ook van houdt, er is altijd een plant die bij je past. Het is erg simpel om gewoon een grote plant te kopen en deze neer te zetten in het lege hoekje. Maar wat dacht je ervan om het wat speelser te maken? Een open kast in de vorm van een soort ladder, bijvoorbeeld. Hier kun je dan leuke hangende planten op neerzetten. Dit ziet er erg leuk en modern uit, maar is erg simpel te realiseren. Of een klein bijzettafeltje met een mooie plant erop. Kortom, planten zijn altijd een goed idee!

2. Een statement item

Wat dacht je ervan om in het lege hoekje een voorwerp te plaatsen die alle aandacht naar zich toe gaat trekken? Een mooi vintage meubelstuk bijvoorbeeld, een opvallende lamp of een lekkere stoel met drukke print. Deze kun je waarschijnlijk bij een woonwinkel scoren, maar ga ook eens langs de kringloopwinkel. Wie weet kom je een mooi ouderwets item tegen die prachtig in jouw interieur zal staan.

3. Hang iets aan de muur

Natuurlijk is een leeg stukje ruimte een uitgelegen kans om iets moois aan de muur te hangen. Je kan een grote poster ophangen bijvoorbeeld, een groot schilderij, of zelfs iets als een gitaar bijvoorbeeld. Hier zal dan ook alle aandacht naartoe getrokken worden. Ben je creatief? Schilder iets op de muur! Of maak een collage met verschillende fotolijsten of schilderijen.

4. Maak het gezellig

Je kan de ruimte natuurlijk ook gebruiken om er simpelweg een gezellig plekje van te maken. Leg er een zacht kleedje neer en plaats bijvoorbeeld een poef. Door een bijzettafeltje aan te kleden met kaarsen en andere leuke woonaccessoires wordt het al meteen een stuk gezelliger en straalt het hoekje niks anders dan warmte en gezelligheid uit. Zo breng je met gemak veel sfeer in huis, en bovendien kun je dit makkelijk voor elkaar krijgen!

Over de schrijver