Deeleconomie: Snappcar groeit fors, Volkswagen neemt aandeel in Greenwheels

Wie Wil Met Mij Een Ferrari Delen? Foto: Ed Callow
Wie Wil Met Mij Een Ferrari Delen? Foto: Ed Callow

Snappcar, platform op het gebied van autodelen, berichtte gisteren dat het eerste kwartaal van 2013 voor hen uitstekend verliep. In 3 maanden tijd groeide het aantal autodelers met 50%, naar 15.000. Snappcar verwacht dat eind 2013 100.000 mensen zullen autodelen. Deze snelle groei is niet uit de lucht gegrepen: vorig jaar groeide het aantal autodelers elke maand met 25%.
Lees ook
[adrotate group=”2″]
Kijktip 1Vandaag: delen gaat economie op z’n kop zetten
Zelf je auto verhuren neemt vlucht in grote steden
Bij Snappcar kunnen mensen hun eigen auto verhuren, of een auto van iemand uit de buurt huren. Ook is het mogelijk om samen met een groep mensen een auto te bezitten. Snappcar handelt verzekeringen en andere administratieve rompslomp af. Het is niet het enige autodeel bedrijf. Wheels4all en Greenwheels zijn bekende alternatieven.
Volgens Snappcar zullen ook na de crisis mensen blijven autodelen. Volgens mede-oprichter van Snappcar, Pascal Ontijd hechten steeds meer mensen minder belang aan het bezit van een auto. “De auto verliest haar status van heilige koe.”
Het succes van autodelen lijkt in ieder geval erkend te worden door Volkswagen. Het grote autoconcern nam kortgeleden een aandeel in Greenwheels. Dit biedt volgens Greenwheels de mogelijkheid om sneller te groeien, ook internationaal.
Bron: Duurzaambedrijfsleven, Snappcar

Over de schrijver