In Rub & Stub in Kopenhagen wordt alleen gekookt met voedsel dat supermarkten weggooien.
In Kopenhagen is een restaurant geopend dat de strijd aanbindt tegen de hoeveelheid voedsel dat dagelijks wordt weggegooid. Ze koken alleen met producten die supermarkten niet meer willen verkopen omdat ze over de datum zijn. Volgens chef Ditte Jensen kan je heel lekker koken met eten dat supermarken weggooien. Het restaurant heet Rub & Stub en draait voornamelijk op vrijwilligers. De winst die gemaakt wordt, gaat ontwikkelingsprojecten in Sierra Leone.
360, het beste uit de internationale pers.
Bron: 360
Koop 360 in de kiosk of de app store. Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Meer van 360
Babyluikjes zorgen voor controverse in China
Walmart sponsort conservatieve politici met geld van medewerkers
Nederlandse waterbeleid in top 10 goede ideeën CNN
Deens restaurant kookt met afval voedsel
- Geplaatst door St. Maarten
- 30 december 2013
- Leven
Over de schrijver

St. Maarten
Marten van der Meulen (St. Maarten) onderzoekt de andere kant van bekende verhalen, in de hoop dat de wereld anders, beter kan.
Ga naar alle blogs van deze auteur St. Maarten
Marten van der Meulen (St. Maarten) onderzoekt de andere kant van bekende verhalen, in de hoop dat de wereld anders, beter kan.
Ga naar alle blogs van deze auteur