‘Defect’ in hersenen redt slachtoffer schietpartij Aurora

Anderson Relief Fund
Anderson Relief Fund

De 22-jarige Petra Anderson werd tijdens de schietpartij in Aurora, waar James Holmes het vuur opende op bioscoopgangers tijdens de première van The Dark Knight Rises, geraakt door vier kogels. Drie kwamen in haar arm terecht, de vierde kogel kwam via haar neus naar binnen en eindigde in haar hersenen. Haar verwondingen waren zo ernstig, dat de dokters niet dachten dat ze het zou overleven. Tot ze ontdekten dat een ‘foutje’ in haar hersenen haar heeft behoed voor een ernstige hersenbeschadiging.

Gelukkig toeval
In de hersenen van Anderson bevond zich namelijk een klein kanaal met vloeistof. Dit kanaal had alleen via een CAT-scan ontdekt kunnen worden en Anderson zou er nooit last van hebben gekregen. In dit geval was het een erg gelukkig toeval, want de kogel die haar in de neus raakte en doorschoot naar de hersenen, kwam precies in dit kanaaltje terecht. Hierdoor hield de kogel alle vitale onderdelen in de hersenen mis. Als die wel geraakt waren, was de kans groot geweest dat Anderson niet goed meer had kunnen praten, bewegen of zelfs denken.
Volledig herstel
Hoewel Anderson nog in het ziekenhuis ligt, is ze alweer begonnen met praten en lopen. De dokters rekenen op volledig herstel. Het enige praktische probleem waar de familie nog mee te maken heeft zijn de medische kosten van Anderson en haar moeder, die terminale borstkanker heeft. Daarom is het Hope Rises Relief Fund een actie voor de Andersons gestart. Met succes; in slechts vijf dagen tijd is al meer dan $160.000 opgehaald. Daarmee kan de volledige ziekenhuisrekening van Petra betaald worden en een deel van de behandeling van moeder Kim.
Bron: Huffington Post
Lees ook:
Zon & zeker: snel zonnepanelen op je dak
Drie natuurlijke middelen die je gebit gezond houden
Marcel Dicke geniet van de kleine dingen in het leven: zoals insecten eten