Denk klein: verbeter de wereld in 5 minuten

Wereldverbeteraars willen nogal eens te groot denken, waardoor ze zich al snel vertillen aan hun enorme ambitie zoals “de honger de wereld uithelpen” of “de armoede in de wereld bestrijden”. Maar zelfs in een paar minuten kun je al een positief verschil maken voor de wereld. Op 5 oktober vraagt ikkominactie.nl daarom aandacht voor deze kleine wereldverbeterende acties met Five Minute Friday.
De website ikkominactie.nl verzamelt alle acties voor een betere wereld, van honger in Afrika tot het gezelschap houden van de eenzame bejaarde op de hoek. Kom bijvoorbeeld online in actie als je op de trein staat te wachten of kijk ook naar duurzaamheid als je bij een aankoop twijfelt tussen twee producten.
Voorbeelden van acties die maximaal 5 minuten kosten:

  • Facebook aan het checken op je werk? Download dan meteen even het programma
    Printfriendly waarmee alle pagina’s die je print zo papiervriendelijk worden uitgeprint, scheelt pagina’s en dus bomen!
  • Geen boek mee voor je treinreis? Teken diverse petities en laat je stem horen!
  • Nog even snel onderweg stoppen bij de benzinepomp/AH To Go om wat te drinken te halen? Bespaar tijd en verbeter de wereld: neem zelf een flesje mee en vul ‘m op diverse punten in het land gratis bij!
  • Kun je niet wachten tot je vrijdagmiddagborrel begint en komt er niks meer uit je handen? Kijk alvast even op RankaBrand welk biermerk het meest verantwoord is.

Kijk op ikkominactie.nl voor de links en nog meer concrete wereldverbeterende acties.
Doe je mee op 5 oktober?
Als actievoerder maak je kans op leuke prijzen: de top 5 van mensen die de meeste tijd aan acties hebben besteed, ontvangen een exclusief voor Ikkominactie ontworpen fietsmandje van MyBasket. Geen plastic tasjes meer, alles kan in je mandje. Voor de nummer 1 ligt een ketting en armband van FairBeads te wachten, gemaakt door Afrikaanse vrouwen, en het boek van Marieke Eyskoot, Talking dress over eerlijke kleding.

Over de schrijver