Deutsche Bank krijgt hulp van crowdfunders

Crowdfunding. Foto: Geldvoorelkaar.nl
Crowdfunding. Foto: Geldvoorelkaar.nl

In april dit jaar kondigde de Deutsche Bank dat af wilde van circa 14.000 klanten, allemaal Nederlandse MKB bedrijven. De bank zoekt nu hulp van crowdfunders om de ondernemers te financieren.
Het besluit van de DB brengt een aantal ondernemers in een lastige situatie. Nederlandse banken geven momenteel nauwelijks krediet aan het MKB. Dit heeft te maken met de gevolgen van de crisis, en strengere regelgeving op Europees niveau. Veel ondernemers lopen het risico op hogere rentetarieven of krijgen helemaal geen financiering meer. Deze situatie kan uiteindelijk leiden tot faillissement.
De Deutsche Bank is een samenwerking aangegaan met het Nederlandse crowdfundingsplatform Geldvoorelkaar.nl om ondernemers van krediet te voorzien. Martijn van Schelven, oprichter van Geldvoorelkaar.nl, over de situatie: “Serieuze MKB relaties bieden we een uitstekend alternatief voor hun bedrijfskrediet.”
Dat een bank zijn heil zoekt bij crowdfunding is opmerkelijk en is opnieuw een bewijs dat crowdfunding steeds serieuzer wordt als bron van financiering. In de eerste helft van 2013 werd al 13 miljoen euro geïnvesteerd in bedrijven en projecten via crowdfunding.
Bron: geldvoorelkaar.nl
Lees ook
[adrotate group=”1″]
Alles over crowdfunding vind je in ons Dossier Crowdfunding

Over de schrijver