Deze app kent de duurzame plekjes (ook in je eigen stad)

Venue Page AppWaar kun je lekker en duurzaam eten in Utrecht? Welk hotel houdt ook rekening met mens en milieu in Amsterdam? Waar kun je duurzaam winkelen in Zwolle?
Voor bewuste consumenten die een stad bezoeken of in hun eigen stad de meest duurzame plekken zoeken, is er een handige app: de Good & Green Guide.
Hiermee vind je snel de meest duurzame plaatsen in de 19 grootste steden van Nederland. De app deelt maximaal 10 sterren uit voor drie categorieën: “good” (eerlijk), “green” (milieuvriendelijk) en “great” (transparant over milieu en liefdadigheid). Als gebruiker kun je bovendien zelf ook feedback insturen over locaties die jij hebt bezocht en die je wilt delen met de Good & Green community. De beoordelingen in de Good & Green Guides worden opgesteld door de gelijknamige en onafhankelijke uitgever zonder winstoogmerk. Ze krijgt darvoor hulp van lokale studenten, vrijwilligers, duurzaamheids- en of branchexperts.
Punt van aandacht is wel dat je de reviews per stad moet kopen, het zou handiger zijn als de hele gids ook in één keer zou kunnen aanschaffen, bijvoorbeeld voor 5 euro. Ook roepen de beoordelingen soms gefronste wenkbrauwen op. Zo krijgt Albert Heijn maar liefst 9 sterren, terwijl hetzelfde bedrijf een B-score krijgt bij merkenbeoordelaar Rank a Brand met slechts 11 van de 20 punten.
Het beste kun je de beoordelingen dus altijd ook even in de Rank a Brand app dubbelchecken.
Maar dat neemt niet weg dat de informatie je handig door steden heen loodst, zelfs als je er woont.
Een weggever voor mensen in Utrecht: Starbucks is niet de nummer één koffietent. Maar welke wel?
Lees ook:
Groene app’s
Zo weet je snel welke merken duurzaam zijn
Bewust boodschappen doen met Boodschapp

Over de schrijver

1 gedachte over “Deze app kent de duurzame plekjes (ook in je eigen stad)”

Reacties zijn gesloten.