Deze bijzondere meubels komen uit de sociale werkplaats

Wist je dat heel veel merken producten laten produceren in een sociale werkplaats? In deze werkplaatsen werken vaak geschoolde vakmensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Zij maken met heel veel liefde en creativiteit producten waarbij kwaliteit voorop staat. HetkanWEL zet drie merken voor je op een rij.

De sociale werkplaats

Een sociale werkplaats is speciaal voor mensen die moeilijk een baan kunnen vinden bij een regulier bedrijf. De medewerkers krijgen speciale begeleiding en kunnen verschillende werkzaamheden doen. De overheid subsidieert de arbeidsplaatsen met ongeveer 70%. De overige 30% aan inkomsten komen binnen via de verkoop van producten, zoals prachtige handgemaakte meubels. In Nederland zijn ongeveer 94 sociale werkplaatsen te vinden. Samen bieden zij aan meer dan 100.000 mensen werk. Zo heb je driedubbel winst: voor jou, het duurzame bedrijf én de mensen in de sociale werkplaats. En vind je daar niet wat je zoekt, dan kun je natuurlijk ook altijd nog naar een een meubelzaak, zoals Debommelmeubelen.nl.

Rescued

Rescued redt restafval en transformeert het tot iets nieuws: ‘from waste to wonderful’! Het team achter Rescued ziet zichzelf als makers en uitvinders die telkens nieuwe producten verzinnen. Stuk voor stuk zijn het unieke, opmerkelijke interieur-accessoires. De makers en uitvinders zijn geschoolde vakmensen met een handicap. Ze werken samen in een sociale werkplaats en leren nieuwe vaardigheden van elkaar. Rescued verkoopt onder andere prachtige verlichting, gerecyclede meubels en verschillende hangsystemen voor planten.

Rescued

Afbeelding: Rescued

Binthout

Nederlandse bomen worden door Binthout gered van de versnipperaar en omgetoverd tot verschillende designproducten zoals lampen, snijplanken, logo’s op hout en klemborden. De ondernemers achter Binthout, Karst en Cor, creëren diverse werkzaamheden die passen bij de behoeften en wensen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze werken samen met verschillende stichtingen.

Binthout

Afbeelding: Binthout

PLANKSTAAL

Ben je op zoek naar handgemaakte meubels met een verhaal? De meubels van PLANKSTAAL worden in opdracht gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij elk product van PLANKSTAAL zit een bedank-kaartje met de naam van de maker. Voor de collectie ‘De Wissel’ ontwikkelde PLANKSTAAL een leermethode met een duidelijke bouwinstructie, bestaande uit zes stappen. Alle deelnemers in de sociale werkplaats leren hiermee lassen en houtbewerken. Het resultaat? Prachtige minimalistische meubels.

Plankstaal

Afbeelding: Plankstaal

Je kunt dus kiezen voor de kwaliteit van een sociale werkplaats. Heb jij nog andere voorbeelden? Deel je ze dan met ons?

Over de schrijver

1 reactie op “Deze bijzondere meubels komen uit de sociale werkplaats”

  1. Prachtige blog! Ik vind het een goed initiatief om deze groep werkenden te helpen. Je kan zien aan de meubels dat er inderdaad veel liefde erin werden gestopt. Niet alleen worden mensen geholpen met werk, maar ook het initiatief om de wereld schoner te houden. Dank je voor het delen van deze prachtige blog. Ga zo door! Ik was niet eens op de hoogte van zulke initiatieven. Ik zal deze blog zeker delen, zodat de sociale werkplaats meer ondersteuning krijgt.

Reacties zijn uitgeschakeld.