Deze Netflix documentaires mag je niet missen

Heb je rond de feestdagen ook alle kerstfilms gezien en heb je nu zin in wat inhoud? Ik werd zelf van de bank geblazen door deze zes life-changing netflix documentaires die je niet mag missen! Sluit je vakantie rustig af en start het jaar 2018 weer een stukje wijzer.

True Cost

Deze documentaire gaat over het leuke shirt van 7 euro in de winkel op de hoek en het hele proces dat daarachter verscholen zit. De fast fashion drijft niet alleen op de mensen die lange dagen maken in sweatshops. Verrassende aspecten komen aan bod als Monsanto die alleenrecht heeft op zaadjes en de vervuiling van rivieren door leerproductie. Het antwoord is het kopen van eerlijke kleding. In Nederland kan je dat al in verschillende (grote) winkels kopen.

Minimalism

Als je na het kijken van the True Cost een beetje terneergeslagen bent, is de documentaire Minimalism de ultieme remedie. Het antwoord op fast fashion is namelijk: Koop minder. En als je koopt, koop dan beter. Liever kwaliteit dan kwantiteit. Wil je in 2018 ook graag minimaliseren? Sasaki geeft tips.

Cowspiracy

Met Cowspiracy kom je erachter wat je kan doen voor het milieu. Zo kan je de fiets pakken in plaats van de auto en korter douchen, maar vegetarisch of veganistisch eten heeft óók impact. Hoe dat zit, zie je in deze documentaire. Ook waarom sommige instanties daar nog geheimzinnig over doen. Hebben de overheid en goede doelen iets te verbergen?

What the health

Wist je dat de twee meest voorkomende doodsoorzaken gezondheid gerelateerd zijn? De kans om te overlijden aan hartziekten is 1 op 6 (tegenover de kans van 1 op 85 bij een verkeersongeval). Om de kans op ernstige ziektes te verminderen, is het volgens Kip Andersen – zo heet de documentairemaker echt – slim om vooral fruit, groente, peulvruchten, noten en zaden te eten. De ongezonde leefpatronen worden letterlijk en figuurlijk blootgelegd en laten je nadenken over je dagelijkse keuzes.

Series van David Attenborough

De koning van natuurdocumentaires is en blijft toch Sir Attenborough. Hij neemt je mee op reis en kan zelfs een aflevering over planten adembenemend maken. Op netflix vind je onder andere de series Life, Planet earth, The blue planet, Africa en Frozen planet, elk een serie van 5 tot 10 afleveringen. Met een fleecedeken, kop thee en huisdier op schoot kan je nog dagenlang  genieten van zijn aanstekelijke enthousiasme. Écht netflix & chill.
 
 

Over de schrijver

2 gedachten over “Deze Netflix documentaires mag je niet missen”

Reacties zijn gesloten.