Deze planten wil je hebben in de keuken

Planten doen een hoop. Ze zuiveren de lucht, fleuren de boel op én het maakt je vrolijk. HetkanWEL schreef al eens over luchtzuiverende planten en maakte een lijstje met slaapkamerplanten, maar nu is het tijd voor de keuken. Welke planten wil je daar hebben? Wij zetten het voor je op een rij.

Gouden pothos

Deze plant is zeer effectief voor het zuiveren van de lucht, volgens de NASA. En dat is hard nodig in de keuken, waar veel giftige stoffen kunnen hangen na het koken. De gouden pothos heeft weinig zonlicht nodig en is makkelijk te onderhouden.

Aloë Vera

Deze ‘plant van onsterfelijkheid’ is perfect voor in de keuken, want hij zuivert de lucht. Bovendien biedt de gel van de plant snelle verlichting bij kleine brandwonden, handig voor de niet-kokers onder ons. Gaan planten onder jouw leiding snel dood? De Aloë Vera heeft niet veel nodig.

Nasturtium

Dit is eigenlijk een tuinplant, maar hij doet het ook goed in huis. En dan vooral in de keuken. De bloemen die deze plant produceert zijn gepeperd en kunnen worden toegevoegd aan bijvoorbeeld een salade.

Rozemarijn

Rozemarijn is niet alleen mooi om te zien, maar het ruikt ook lekker. Je kunt de plant levend houden op een zonnige plek. Houd je niet van rozemarijn? Kies dan voor tijm of oregano, dat zijn ook twee heerlijke smaakmakers.

Engelse klimop

Deze plant bestaat in allerlei soorten en maten en is je beste vriend als het gaat om luchtzuivering. Tip: hang ‘m op, dat ziet er leuk uit!

Cilantro

Je houdt ervan of je haat het: koriander. Hoor je bij het eerste team, dan mag deze plant niet missen in jouw keuken. Hij staat goed op de vensterbank of in het keukenraam. Hoor je bij team twee, dan zijn basilicum, munt en peterselie goede alternatieven.

Ben je op zoek naar nog meer luchtzuiverende planten? Kijk dan eens in dit rijtje met 7 planten. Wil je een nieuwe plant in de slaapkamer? Kies dan één van deze planten voor een betere nachtrust.

Over de schrijver

3 reacties op “Deze planten wil je hebben in de keuken”

  1. Jullie maken wel leuk reclame voor tiny houses, maar het grootste probleem is de standplaats, en zeker stralingsvrij. Waar vind je die plekken?

Reacties zijn uitgeschakeld.