Deze vegan sandalen met biologisch katoen en kurken voetbed zijn PETA goedgekeurd

In de zomer is niets lekkerder dan op slippers of sandalen lopen. Alleen wil je natuurlijk wel een duurzaam paar, dat je voeten ook nog ondersteunt. Wij vonden vegan sandalen van Natural World, die ook nog goedgekeurd zijn door PETA
Vroeger had ik een yoga leraar, die het hele jaar door op sandalen liep. In de zomer als de mussen van het dak vielen, maar ook in de winter als ik zelf liever niet eens mijn neus buiten de deur stak. Ik vond het fascinerend, want hij had het nooit kouden was nooit ziek. Of dat met zijn sandalen te maken had,  zijn gezonde yoga lifestyle of zijn fantastische bloedsomloop, dat weet ik natuurlijk niet.

Met slippers aan ga je ‘klauwen’ 

Zelf loop ik in de zomer het liefst op slippers. Niet als ik lang ga wandelen, maar gewoon als ik in en rond mijn huis bezig ben. En helemaal nu we zo veel thuiswerken is het mijn favoriete schoeisel. Met het geklepper van mijn flipflops krijg ik namelijk een instant vakantiegevoel. Totdat ik las dat je met slippers automatisch gaat ‘klauwen’. Dat komt omdat de slipper niet aan je voet vastzit. Door de zwaartekracht wil je slipper constant omlaag, waardoor jij je best moet doen om de slipper bij je te houden. Hierdoor kun je de spieren in je voeten en benen overbelasten. Je kunt er zelfs hielspoor van krijgen. Beter dus om daar niet de hele dag op rond te lopen. Met sandalen heb je dat niet.

Sandalen met een goed voetbed 

Dus ging ik op zoek naar een paar sandalen, die je net zo gemakkelijk aan en uit kan doen als slippers, maar waar je op kunt lopen, zonder je voeten te overbelasten. Maar mijn wensenlijst was nog wat langer. Ze moesten er ook leuk uitzien, van duurzame materialen gemaakt zijn en het liefst vegan. Op zoek naar een alternatief kwam ik in contact met Marjolijn van Truly Wooly Kids. Zij vertelde me over de vegan sandalen van Natural World. Deze sandalen worden gemaakt in Spanje en zijn door PETA goedgekeurd. Ze zijn gemaakt van eco-katoen en hebben een voetbed van kurk.

Waarom kurk duurzaam is 

Kurk is geen nieuw materiaal. In 1937 ontwikkelde Salvatore Ferragama de eerste sandaal met een zool van kurk. Het voordeel van kurk is dat het een licht, vochtbestendig, maar vooral ook duurzaam materiaal is. Kurk wordt gewonnen uit de schors van de kurkeik, die vooral in Portugal en Spanje groeit. Als een kurkeik 25 jaar is, kan de schors geschild worden, zonder dat de boom beschadigd raakt. Na het schillen groeit de schors in 9 jaar weer aan. En de kurk is 100% recyclebaar.

Een goed alternatief voor de flipflop

Kurk is naast duurzaam ook een veerkrachtig en schokabsorberend materiaal om op te lopen. Het vermindert de druk op je gewrichten. Een goed alternatief dus voor de flipflop. En het beste is nog dat de bovenkant van eco-katoen er in 10 verschillende kleuren beschikbaar is, waardoor je toch ook dat blije gevoel van je slippers houdt. En ze zijn er in de maten 24 tm 46.

Over Truly Wooly Kids 

Truly Wooly Kids is sinds 2017 een webwinkel met fysieke boetiek in Tilburg gespecialiseerd in garderobe essentials met een eerlijk verhaal. Je shopt er duurzame en natuurlijke kleding- en schoenen merken voor baby, kind en dames. En heel soms ook een beetje heren. 

Over de schrijver