Deze week kun je puur uit eten, overal in het land

Foto: Puur Restaurantweek

Heerlijke bietencarpaccio met schapenkaas uit de regio. Of geroosterde pompoen met mosterdip. Of mals gegrilde zalm met sesam. Er is een goede kans dat als je deze week uit eten gaat, je dit soort recepten voorgeschoteld krijgt. Deze week is het namelijk de Puur Restaurantweek. Tientallen restaurants uit het hele land serveren een speciaal menu, waarbij heerlijke en eerlijke gerechten van biologische producten van dit seizoen centraal staan.
Je kunt nog stemmen op de ASN Bank Wereldprijs Publieksprijs. 20 wereldverbeterende projecten strijden om €10.000
Op aardbeien hoef je dus niet te rekenen. Je tand zetten in een plofkip is er ook niet bij. En chocolade die met slavernij gemaakt is, gaat ook aan je neus voorbij. Deze week gaat het om puur eten.
Elk restaurant dat mee doet stelt zijn eigen 3-gangen diner samen. Ook kun je van duur tot goedkoop aan tafel. Op een speciale website kun je precies zien waar je deze week terecht kunt. Serveert je favoriete restaurant geen puur menu? Of kun je die heerlijke bietencarpaccio of geroosterde pompoen nergens vinden? Op de site vind je ook allerlei pure recepten om zelf te maken.
De week wordt ondermeer gesteund door Voor de Wereld van Morgen van de ASN Bank, Oxfam Novib en Deli XL.
Bron: Voor de Wereld van Morgen
Lees ook

De 6 expertips van en voor wereldverbeteraars
Generaalsdochter strijdt voor democratie met Summerschool
Top 10 verrassende wereldverbeterende projecten

Over de schrijver

1 reactie op “Deze week kun je puur uit eten, overal in het land”

Reacties zijn uitgeschakeld.