Diensten waarvan je niet wist dat een loodgieter ze aanbiedt

Loodgieter
Bron: Http://Loodgietersalkmaar.nl/

De meeste mensen hebben wel een beeld bij de werkzaamheden die een loodgieter uitvoert. Zij weten dat een loodgieter zich bezighoudt met zo’n beetje alles wat met water of gas in huis te maken heeft. De meest voordehand liggende diensten zijn dan ook het verhelpen van verstoppingen, repareren van gas- en waterlekkages, het installeren van sanitair en de cv-installatie onderhouden. Wanneer deze problemen zich voordoen in huis dan weet iedereen wie hiervoor ingeschakeld moet worden. Er zijn echter ook minder bekende diensten waarvan de meeste mensen niet wisten dat een loodgieter deze verschaft. Het zou dus zomaar kunnen dat in bepaalde situaties een loodgieter je van dienst had kunnen zijn. Echter omdat je niet wist dat een loodgieter je hierbij kon helpen is het nooit bij je opgekomen om contact met hem of haar op te nemen. De volgende keer als je echter hulp nodig hebt bij één van de onderstaande dingen dan weet je dat hiervoor een loodgieter ingeschakeld kan worden.
Installatie van huishoudelijke apparaten
Iedereen weet wel waar zij huishoudelijke apparaten kunnen kopen. Echter veel winkels die deze apparaten verkopen helpen je niet bij de installatie hiervan. De winkels die deze service wel aanbieden zien het vaak als een upsell waar flink wat extra aan verdiend kan worden. Sommige elektronica winkels vragen dan ook absurd hoge prijzen voor de installatie van de apparatuur. De volgende keer dat je dit probleem ervaart bedenk dan dat ook een loodgieter deze dienst aanbiedt. Bovendien zijn er extra voordelen wanneer een loodgieter gebruikt wordt voor de installatie van huishoudelijke apparaten. Hij of zij kan namelijk ook helpen als de aansluiting niet in orde is en gerepareerd of aangepast moet worden. Voorbeelden van huishoudelijke apparaten waarvan de installatie kan worden uitbesteed aan een loodgieter zijn: vaatwassers, wasmachines, boilers, toiletten en nog veel meer.
Voorlichting en onafhankelijk advies
Je zal vast weleens hebben nagedacht over hoe je energie kunt besparen in je woning. Misschien heb je al eens gezocht op internet hoe dit gedaan kan worden. Meestal blijft dan de vraag bestaan of die besparende toepassingen ook op jouw huis toegepast kunnen worden en of de besparing die gerealiseerd kan worden wel de investering waard is. Een loodgieter kan voorlichting geven hoe het beste bespaard kan worden en je van onafhankelijk advies voorzien. Je krijgt van een loodgieter geen verkooppraatje zoals van een verkoper van een bepaalde besparende toepassing. Een loodgieter voorziet je van onafhankelijk advies en geeft ook voorlichting welke toepassingen wel en niet de moeite waard zijn voor jouw specifieke situatie.
Detectie van lekkages
Deze dienst is misschien voor de hand liggend maar veel mensen schakelen een loodgieter in een veel te laat stadium in wanneer er sprake is van een gas- of waterlekkage. Zij schakelen een loodgieter enkel in wanneer zij beseffen dat zij zelf geen controle meer over de situatie hebben. Wat zij niet weten is dat een loodgieter al veel eerder ingeschakeld kan worden en dat dit ook zeker aan te raden is. Een waterlekkage kan namelijk grote schade aan een huis aanbrengen en daarom moet meteen bij de eerste tekenen van een lekkage de loodgieter worden ingeschakeld. Het detecteren van een lekkage is namelijk moeilijker dan de meeste mensen denken. Een loodgieter heeft slimme trucs en apparatuur om de oorzaak en exacte locatie van een lekkage snel op te sporen. Bij de volgende signalen schakel de volgende keer meteen een loodgieter in: meter die nooit stilstaat, hoger dan normale waterrekening, schimmel, muffe geurtjes en vochtige plekken.

Over de schrijver