Dineren in een privé-kas: binnenkort kan het

Nog een paar weken en we weten niet eens meer hoe we voorheen géén anderhalve meter afstand van elkaar hielden. En dat is maar goed ook, want voorlopig leven we in een anderhalvemetersamenleving. Voor veel beroepen is dat een grote uitdaging, denk bijvoorbeeld aan kappers, theaters en horecazaken. Maar gelukkig gaan een aantal mensen de uitdaging niet uit de weg. Een kunst- en cultuurinstelling in Amsterdam bedacht hoe we tóch kunnen dineren op locatie, geheel ‘coronaproof’ in een privé-kas. 

Gastvrij op afstand

De kunst- en cultuurinstelling Mediamatic is het brein achter deze nieuwe manier van dineren. Oprichter en directeur Willem Velthoven vertelt aan het Algemeen Dagblad dat hij veel collega’s hoort zeggen dat het onmogelijk is om gastvrij te zijn op anderhalve meter afstand. Maar daar is hij het niet mee eens. Volgens Velthoven worden ondernemingen waarbij het gaat om aandacht, de tijd nemen en zorgvuldigheid veel minder bedreigd door het coronavirus.

Plantaardig dineren

Hij bedacht het concept ‘Serres Séparées’: de mogelijkheid om te dineren in glazen kassen, mét uitzicht over het water. Mediamatic biedt een plantaardig viergangenmenu voor twee personen per kas. En dat wordt heel goed ontvangen. Je kunt (onder voorbehoud) een diner boeken in de maand juni, maar vanwege het succes zijn de plekken beperkt. Ondertussen test Mediatic verschillende manieren van bedienen, want de gasten aan tafel serveren gaat niet. Ze zullen bijvoorbeeld zelf hun glas moeten inschenken, vertelt Velthoven.

Ken jij voorbeelden van ondernemingen die op een creatieve manier omgaan met de coronacrisis? Laat het ons weten in een reactie! We zijn benieuwd. 

Foto bovenaan: Mediamatic

 

 

 

Over de schrijver