Rondom 10: “De zon is onze kerncentrale”

167829647 Dbf9069Ec4
Foto: Jonas B, Flickr

Een interessante discussie in discussieprogramma Rondom 10 over voor -en nadelen van kernenergie, o.a. met duurzame guru Wubbo Ockels, pro-kernenergie VVD-er Rene Leegte en de directeur van Atoomstroom, Sjef Peeraer.

Mooiste quote was voor Wubbo Ockels: “De zon is onze kerncentrale”.Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.
Bron: Rondom 10

Over de schrijver

2 reacties op “Rondom 10: “De zon is onze kerncentrale””

 1. We kunnen ook gewoon gezond en niet teveel eten, maar toch kampt onze samenleving met overgewicht. We kunnen ons kleden en voeden met eerlijke en duurzame producten, maar toch is slavernij en vervuiling aan de orde van de dag in deze industrieen. We kunnen de trein pakken, maar we staan elke ochtend weer massaal in de file.

  Dat het kàn is duidelijk niet genoeg. We doen het, als samenleving, schijnbaar alleen als het moet of als het aantrekkelijker wordt gemaakt om redenen die er voor onszelf toe doen op de kortere termijn. Als je gelijk hebt en het kan echt uit, dan maak ik me geen zorgen – dan is er vanzelf iemand die er rijk mee denkt te worden; als we met zijn allen tenminste zorgen dat het niet om oneerlijke redenen onmogelijk wordt gemaakt. Tegengas geven aan de lobby van Big Oil (en Big Nuclear?) is wat dat betreft inderdaad de moeite waard.

 2. We hebben helemaal geen kernenergie nodig.

  Vóór 2020 hebben we energie uit zonne centrales in de sahara/midden oosten uit csp centrales tegen een prijs lager dan olie, gas, kolen of kernenergie, en het potentieel is daar vele malen het wereld energie gebruik.

  Én kun je daarmee water produceren dus ook landbouw bedrijven (druppel irrigatie en speciale landbouw technieken voor droge gebieden).

  Als we de Libische woestijn daarmee vol zouden zetten, dan zou Libië electra kunnen produceren en minder afhankelijk zijn van olie/gas levering, en zouden ze zelf al hun voedsel kunnen produceren (op dit moment moet men 75 % van het voedsel importeren), zelfs voedsel exporteur kunnen worden.

  Woestijn en zon genoeg!!!

  Zie: http://www.gezen.nl http://www.desertec.org

Reacties zijn uitgeschakeld.