Dit 3D geprinte gipsverband heelt botten tot 40% sneller

Futuristische Manier Van Het Helen Van Botbreuken. Foto: Inhabitat
Futuristisch Gipsverband Voor Het Helen Van Botbreuken. Foto: Inhabitat

Dit futuristisch uitziende gipsverband kan een gebroken bot tot 40% sneller helen dan traditioneel gips. Door het design en door ultrasonische techniek toe te passen rond de breuk kan het helingsproces aanzienlijk versneld worden. Daarnaast heb je nog als bonus dat je eruit ziet alsof je net uit een science fiction film bent weggelopen.

De ultrageluidsysteem hoeft slecht 20 minuten per dag toegepast te worden om het bot sneller te helen. Het moet wel op de blote huid aangebracht worden. Het ontwerp is van Deniz Karahasin. Hij won met het  design de 2014 Golden A’Design Award.

Aangezien iedereen verschillend is worden ledenmaten eerst gescand met een 3D lichaamsscan, voordat er geprint wordt. De computer berekent hoe het gipsverband eruit moet zien, en de 3D printer print het uit.

De gaten van het gipsverband zijn om de ultrasound op de huid te kunnen bevestigen. Daarnaast is het een goede manier om van die vreselijke jeuk af te komen. Mensen die wel eens iets gebroken hebben zullen weten hoe vervelend dat is. En je hoeft ook niet meer met een plasticzak om je arm te douchen, wat hygiëne en comfort ten goede komt.

Gebroken botten zijn natuurlijk nooit een fijne ervaring, maar als er dan toch iets gebeurd is dit wel een hele mooie oplossing. Wanneer dit kunstwerk te verkrijgen is in de Nederlandse ziekenhuizen is nog niet duidelijk.

Bron: Inhabitat

Lees ook
Chinees bedrijf print 10 huizen per dag met 3D printer
[adrotate group=”2″]
Afrikaanse uitvinder bouwt 3D-printer van elektronisch afval voor 100 dollar

1 gedachte over “Dit 3D geprinte gipsverband heelt botten tot 40% sneller”

  1. Pingback: Dit 3D geprinte gipsverband heelt botten tot 40% sneller | Nieuwe Aarde

Reacties zijn gesloten.