Dit groepje eco-snowboarders bouwt zonnecel Solar Board

Signal Snowboard Solar Energy Generating Snowboard
Still Uit Electrifying Solar Powered Snowboard Van Youtube (Http://Www.youtube.com/Watch?V=Uuhwjzfuzqa)

Dit groepje bewuste snowboarders bouwde een Solar Board, uitgerust met ultradunne zonnecellen. We schreven al over deze flexibele zonnecellen van grafeen. Omdat de cellen veel buigzamer zijn en in veel kleinere stukjes gebruikt kunnen worden dan normale zonnepanelen, zie je ze nu in allerlei toepassingen terug. Deze jongens bestelden een rol ‘Powerfilm Solar’ over de post, gingen ermee boarden en laadden uiteindelijk al hun elektronische apparatuur op.

Op het eerste gezicht lijkt het onpraktisch, maar wanneer je je bedenkt dat snowboarders vaak in de zon en hoog in de bergen boarden, begrijp je dat ze aardig wat energie kunnen opvangen. De bouw van dit zonne-snowboard moet niet al te serieus genomen worden, maar het laat wel zien dat deze nieuwe ultradunne cellen werkelijk overal voor gebruikt kunnen worden.
Het maken van dit Solar Board was helemaal niet moeilijk! Bekijk het in dit filmpje:

De plak met zonnecellen die over de post binnenkomt, verbinden de snowboarders aan een batterij met USB-ingang, geplaatst in het midden van het board. Wanneer ze van de piste komen kunnen ze heel gemakkelijk hun telefoon, tablet en camera in deze opgeladen batterij prikken. Het board voelt niet anders aan de voeten, maar blijft lekker licht en buigzaam merkt een boarder op. Dankzij de flexibiliteit van het materiaal.
De boarders geven nog een tip voor de zomermaanden: wanneer de sneeuw verdwenen is, leg je het board op een dak of balkon, en kun je hem ook dan gebruiken voor het opwekken van energie.
Bron: EcoChunk
Lees ook
goedkope, flexibele zonnepanelen van huis, tuin en keukengrafeen
9 grootste mythes over zonne-energie
Alles wat je wilt weten over zonne-energie

Over de schrijver

1 gedachte over “Dit groepje eco-snowboarders bouwt zonnecel Solar Board”

Reacties zijn gesloten.