Dit huis kun je in- en uitvouwen en daardoor overal neerzetten

Veel spullen zijn te groot om gemakkelijk te vervoeren. Daarom kun je ze in- en uitvouwen. Denk bijvoorbeeld aan een fiets, of aan een tent, maar het bedrijf Ten Fold ontwikkelde een huis dat je kunt in- en uitvouwen en dat is echt heel bijzonder.

 In- en uitvouwen

Op een vrachtwagen staat een container, die zich met een druk op de knop uitvouwt tot een compleet huis. Je hoeft het alleen nog maar vast te zetten met een aantal schroeven. Eenmaal uitgevouwen, kun je het huis gaan inrichten. Alle onderdelen komen naar buiten en zo wordt een schijnbaar recht toe recht aan object ineens een paleis. En dat alles in 5 minuten. Met inklapbare zonnepanelen en een watervoorziening, is het nog volledig duurzaam ook.

Je huis gaat overal mee naar toe

Door het bedrijf Ten Fold wordt het ineens heel gemakkelijk om je huis overal mee naar toe te nemen. Bijvoorbeeld voor een stuk land dat je kocht, maar waar je niet iets blijvend op wilt bouwen, of als je liever niet lang op een plek blijft. Je kunt het van binnen zo indelen als je wilt, want het bestaat uit allerlei modules.

Niet alleen voor avontuurlijke types

De woningen zijn er niet alleen voor avontuurlijke types, maar het kan ook een oplossing zijn voor woningnood. Of ze kunnen gedropt worden in afgelegen gebieden, waar bijvoorbeeld behoefte is aan een ziekenhuis, een school, of compacte woningen. Iedere regio heeft zijn eigen behoefte. Daarnaast is het mogelijk om ook meubels in de woning te zetten, die gewoon meeschuiven in het hele proces.
De techniek delen de ontwikkelaars met zo veel mogelijk bedrijven, zodat iedereen deze kan gebruiken en de onderdelen niet de hele wereld over hoeven te vliegen.

Over de schrijver

1 gedachte over “Dit huis kun je in- en uitvouwen en daardoor overal neerzetten”

Reacties zijn gesloten.