Dit is waarom we zo blij worden van de lente

Ben jij net zo blij als ik? Ieder jaar weer verbaas ik me erover hoe gelukkig ik word van die eerste zonnestralen. Ik snel naar buiten zodra de zon haar gezicht laat zien, ik glimlach naar iedereen die ik tegenkom en ik haal van gekkigheid het hele huis ondersteboven. Het is duidelijk: de lente staat voor de deur. 

Officieel begint de lente op 20 maart, maar de afgelopen twee weken konden we al volop van de zon genieten. Overal zie je blije gezichten, maar wat maakt nou dat we zo blij worden van de lente?

Daglicht

Zo aan het einde van de wintermaanden hebben we behoefte aan een flinke portie daglicht. Het liefst een paar zonnestralen, maar fris licht van buiten kan ook voldoende zijn. Het lichaam maakt minder van het slaaphormoon melatonine aan en juist meer adrenaline, cortisol én serotonine (het gelukshormoon). De zon geeft ons vitamine D en daarmee meer energie!

Meer sociaal contact

Uit onderzoek blijkt dat we in de lente meer behoefte hebben aan sociaal contact en daar ook naar handelen. En wat blijkt? Positief sociaal contact geeft ons een goed en gelukkig gevoel.

Nieuw leven

Overal om ons heen ontstaat nieuw leven. Narcissen, lammetjes, vogelnestjes in de boom: de lente brengt ons nieuwe dingen. En van nieuwe dingen worden we blij.

Opruimen en schoonmaken

Een nieuw seizoen zorgt voor een frisse blik. We halen de bezem door het huis, schudden de winter van ons af en we maken ons op voor een nieuw, vers en warmer seizoen. Van gekkigheid halen we de hele kledingkast overhoop en gaan we op zoek naar de zomerse kledij. Hoe leuk is het om je kast weer helemaal opnieuw in te richten voor de zomer?

Tuinieren

Voor wie van tuinieren houdt: het seizoen is weer aangebroken. De boel wordt weer groen en fruitig. Nog even geduld en de mooiste bloemen en planten komen naar boven…

Word jij ook zo blij van de lente?

Over de schrijver

1 reactie op “Dit is waarom we zo blij worden van de lente”

  1. Pingback: Negen natuurlijke tips tegen hooikoorts - hetkanWEL

Reacties zijn uitgeschakeld.