Dit kun je allemaal invriezen

Ice-Cube-1-1168088-640X960Je kent het wel: je ziet een goede aanbieding in de supermarkt, maar je koopt het niet omdat je bang bent dat het bedorven raakt. Logisch. Maar er zijn heel veel voedingsmiddelen die je prima kunt invriezen. Nog hartstikke handig ook!

1. Eieren
Een eitje op z’n tijd kan heel lekker zijn, maar als je alleen bent is een grote doos eieren natuurlijk te veel. Wist je dat je rauwe eieren kunt invriezen? Giet ze in een ijsblokjeshouder en schuif het in de vriezer.

2. Fruit
Hoewel je bevroren fruit kunt kopen in de supermarkt, is zelf een stuk fruit naar keuze in stukjes snijden natuurlijk ook een optie. Verpak het in een zakje en gebruik het bijvoorbeeld voor een smoothie.

3. Uien
Uien snijden is voor veel mensen een rotklus. Hoe slim is het dan om in één keer heel veel uien te snijden? Dan ben je er voor even vanaf. Leg de gesneden stukjes eerst op een ovenplaat in de vriezer, zodat ze allemaal goed bevriezen. Daarna kun je ze in zakjes bewaren en gebruiken voor een lekker avondmaal.

4. (Koekjes)deeg
Voor de bakkers onder ons: wist je dat je deeg heel lang kunt bewaren? Net als bij de uien kun je in één keer extra veel deeg maken, daar heb je later veel profijt van!

5. Belegd brood
Dit zal niet voor iedereen weggelegd zijn, maar je kunt gesmeerde boterhammen invriezen. Pindakaas en jam doen het prima in de vriezer. Scheelt je een hoop tijd ‘s ochtends.

6. Geraspte kaas
Je kunt geraspte kaas zes (!) maanden bewaren in de vriezer. Speciaal voor de fans van deze kaas: sla lekker veel in, dan zit je nooit zonder.

7. Kruiden
Houd jij ook van gekruid eten? Dan is dit voor jou een truc om te onthouden. Giet olijfolie met jouw favoriete verse kruiden in een ijsblokjeshouder. Zo kun je altijd koken met jouw favoriete kruiden uit alle seizoenen. Handig!

8. Soep
Veel mensen vriezen soep in, maar heb je er ook aan gedacht dat je dit in porties kunt invriezen? Giet de soep in bekertjes en je hebt de perfecte hoeveelheid voor als je geen tijd hebt om te koken (voor de kinderen).

9. Hamburgers
Eet je weleens hamburgers met vrienden? Bespaar tijd en vries de burgers van tevoren in. Je kunt ze al kruiden en voorzichtig voorsnijden. Dan hoef je ze alleen nog maar te breken, ontdooien en bakken!

10. Knoflook
Voor wie niet het niet zo vaak eet, is een hele knoflookbol misschien iets te veel. Maar je kunt knoflook heel lang bewaren. Pel de tenen en stop ze in een glazen pot. Invriezen maar!

Over de schrijver

1 gedachte over “Dit kun je allemaal invriezen”

  1. Soep kun je het allerhandigst invriezen in stevige, rechte, dikke glazen theebekers, mèt een oor (bijv die van de hema voor 1 euro). Je haalt de bekers met soep uit de vriezer (precies het aantal bekers voor het aantal personen dat het wil eten), laat ze eventueel 4 uur ontdooien en verwamt ze dan in de magnetron (het oor van de beker wordt niet heet). Je kunt nu eenvoudig de soep eten, zonder extra afwas.

Reacties zijn gesloten.