Dit supervoedsel helpt om af te vallen

Glas Wijn
Bron: Onzth (Flickr.com)

Er zijn diverse onderzoeken die stellen dat zogenaamde superfoods chronische ziekten kunnen voorkomen, ons gezichtsvermogen zouden verbeteren en onze geest scherp houden. Maar volgens diverse wetenschappers bestaan er ook voedingsmiddelen die ons helpen om af te vallen en slank te blijven. We noemen er 8.
Wijn
Verrassend genoeg staat wijn op de lijst van superfoods. De antioxidant die in druiven zit, resveratrol, is ook in wijn te vinden. Dit stopt de opslag van vetten. Uit onderzoek blijkt dat mensen die af en toe een glas wijn drinken smallere tailles en minder buikvet hebben. Proost!
Quinoa
Quinoa is rijk aan eiwitten, die ervoor zorgen dat het hongergevoel minder wordt. Je kunt langer door terwijl je weinig calorieën binnen gekregen hebt. Daarnaast zorgt quinoa ervoor dat je niet teveel eet tijdens andere maaltijden.
Pijnboompitten
Als je wilt afvallen, kun je ook andere noten dan amandelen eten. Pijnboompitten hebben bijvoorbeeld dezelfde gezonde vetzuren als amandelen. Deze vetzuren onderdrukken het hongerhormoon en verbrandt buikvet. Nog een voordeel: je kunt ze naar hartenlust eten, want ze zijn maar 95 calorieën voor ongeveer 80 pijnboompitten.
Kaas
Als je dacht dat je nooit meer kaas zou mogen eten, dan is er goed nieuws. Verse geitenkaas en feta bevatten een vetzuur dat een vol gevoel geeft en helpt om meer vet te verbranden.
Eieren
Eitjes hebben een slechte reputatie als het gaat om gewichtsverlies. Maar niets blijkt minder waar. Als je een eitje bij het ontbijt neemt, geeft je dit langer een vol gevoel. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen met overgewicht die een ei als ontbijt namen, twee keer zoveel gewicht verloren als andere vrouwen. En wat betreft cholesterol: ei-eters hebben niet een hoger of lager cholesterol dan bijvoorbeeld bagel-eters.
Kikkererwten
Kikkererwten zijn echte afslankbonen. Ze zijn een grote bron van vezels, eiwitten en gezonde vetten, dus een perfecte aanvulling op jouw dieet.
Witte bonen
Een half kopje van deze vezelrijke bonen bevat bijna 4 gram vet-resistent zetmeel en zit boordevol gezonde koolhydraten, wat de spijsvertering stimuleert.
Sinaasappels
Deze oranje vruchten bevatten een flinke dosis vezels, waardoor je een vol gevoel krijgt. Dit kan helpen om minder te eten gedurende de dag.
Bron: Health.com
Lees ook
Breinvoer voor meer denkkracht
Nu overstappen op elektrisch rijden of wachten op het alternatief?
Natuurlijke manieren om muggen te verjagen