Dit toilet kan het leven van 2.5 miljard mensen verbeteren

Het Toilet Van De Toekomst? Foto: Fastcompany
Het Toilet Van De Toekomst? Foto: Fastcompany

Wereldwijd zijn er zo’n 2.5 miljard mensen die geen toegang hebben tot veilige sanitaire voorzieningen. Dit leidt tot een gebrek aan hygiëne en daarmee verspreiding van ziektes. Een ingenieurs-team van Caltech ontwikkelde daarom een veilig en goedkoop toilet dat bijna volledig onderhoudsvrij is. Het toilet zet met behulp van zonne-energie ontlasting om in water en meststof dat weer op het land gebruikt kan worden.

In 2012 won het team een wedstrijd van de Bill & Melinda Gates Foundation voor het heruitvinden van het toilet. Deze wedstrijd focuste zich op het ontwikkelen van een veilig, goedkoop en hygiënisch toilet, dat wereldwijd kan worden ingezet om het gebrek aan veilige sanitaire voorziening te verminderen. Daarnaast krijgt het project nu ook hulp van toilet-fabrikant Kohler. Binnenkort wordt de wc uitgetest in India.

Het doel van het project is om sanitaire voorzieningen te ontwikkelen die niet meer dan 5 cent per gebruiker per dag kosten. Dat doel is nog niet helemaal bereikt, volgens teamlid Yan Qu zijn de kosten nu nog ongeveer 11 cent per gebruiker per dag. “Het is een hele uitdaging, maar we zijn hard aan het werk om de kosten te verlagen ” zei hij in een interview.

Het toilet gaat in december voor het eerst getest worden op de Mahatma Gandhi universiteit in India. Wanneer het toilet daadwerkelijk in productie genomen gaat worden is nog niet bekend.

Bron: Fastcompany

Lees ook
De toiletpot die Russisch gas overbodig maakt
[adrotate group=”2″]
Waarom genoeg water drinken cruciaal voor een goede gezondheid is

1 reactie op “Dit toilet kan het leven van 2.5 miljard mensen verbeteren”

Reacties zijn uitgeschakeld.