Dit zijn de beste aanbieders van groene stroom

Foto: Jonsowman, Flickr.
Foto: Jonsowman, Flickr.

Er komen steeds meer aanbieders voor groene stroom. Als consument kun je steeds bewuster kiezen voor een stroomabonnement dat bij jou past. Maar welke overwegingen zijn belangrijk? En bij welke aanbieders kan je terecht? hetkanWel maakt je keuze makkelijk met overwegingen en een lijstje aanbieders op basis van de nieuwste stroometiketten van de belangrijkste aanbieders Check hier of jij nog bij de beste en groenste energieleverancier zit

1 gedachte over “Dit zijn de beste aanbieders van groene stroom”

  1. Mijn advies is : neem het goedkoopste energiecontract dat je kunt krijgen (let vooral ook op gas, want daar ben je veel meer aan kwijt dan aan stroom) en gebruik zo min mogelijk. Het geld dat je hiermee bespaart kun je dan weer gebruiken in besparingsmaatregelen (bv isolatie, bespaardouchekop, radiatorfolie) of eigen opwek (zonnepanelen, zonneboiler). Je bent dan goedkoper en duurzamer wanneer je groene stroom afneemt.

    Afname van groene stroom zorgt er niet voor dat windmolens langer of harder gaan draaien. Ook worden er geen extra windmolens neergezet. Dat komt omdat duurzame energie in NL subsidie nodig heeft. De overheid stelt elk jaar een maximaal bedrag aan subsidie (SDE+) beschikbaar, de subsidie per kWh is dusdanig hoog dat de er elk jaar meer aanvragen zijn dan het budget waardoor er moet worden geloot. Kortom, de overheid bepaalt hoeveel (grootschalige) duurzame energie wordt opgewekt en niet de consument.

Reacties zijn gesloten.