Dit zijn de duurzaamste regio’s van Nederland volgens de Rabobank

Afbeelding: Rabobank
Afbeelding: Rabobank
Wat zijn de meest duurzame regio’s van Nederland? De Rabobank zocht het uit en presenteerden de resultaten van het onderzoek in een lijvig rapport.
Lees ook
[adrotate group=”1″]
De 5 groenste spaarrekeningen en deposito’s
ABN AMRO is Rabobank voorbij als groene bank
Volgens de Rabobank is de regio rond Haarlem de meest duurzame regio van Nederland, gevolgd door het Gooi en de Vechtstreek en de agglomeratie Leiden en de Bollenstreek. De regio’s aan de randen van het land zijn het minst duurzaam. Hieronder vallen bijvoorbeeld Oost-Groningen en Oost-Drenthe en Zuid-Limburg. Ook de regio Rotterdam scoort op dit vlak slecht.
Dat betekent niet dat de mensen in Haarlem de grootste hoeveelheid biologische worteltjes knauwen of het vaakst vegetariër gaan. De Rabobank neemt veel verschillende dimensies mee, zoals kwaliteit van leven, gezondheid, scholing, werkeloosheid etc.
Uit het rapport: “Veel mensen denken dat een duurzame ontwikkeling alleen over het milieu gaat, maar het begrip is breder. Naast ecologische ontwikkelingen zijn economische en sociale ontwikkelingen van belang voor een duurzame samenleving. Bovendien gaat het niet alleen over de impact van ons gedrag op het hier en nu, maar ook over de impact op mensen die elders of later leven. Een ontwikkeling kan alleen duurzaam zijn als wij onze kwaliteit van leven op een zodanige manier vormgeven, zodat het welzijn van anderen niet wordt aangetast.”
De regio’s die goed scoren kenmerken zich door “een hoog inkomen, hoog opleidingsniveau, hoge arbeidsparticipatie, hoge maatschappelijke participatie, beperkte economische onzekerheid en een goede milieu- en leefomgeving.”
Het rapport kun je hier zelf lezen

Over de schrijver

1 gedachte over “Dit zijn de duurzaamste regio’s van Nederland volgens de Rabobank”

Reacties zijn gesloten.