Dit zijn de banen van de toekomst

Gare Du Nord. Foto: Roos Van West
De Stadstuin En -Boerderij Hebben De Toekomst Foto: Roos Van West

Wat zijn de banen van de toekomst en welke banen zullen zo goed als zeker verdwijnen? Tijden veranderen en daarmee verandert ook het aanbod van banen. Bas van de Haterd maakte, op basis van onderzoek naar de technologische en sociale ontwikkelingen van de afgelopen jaren, een lijstje met 10 banen die in de toekomst zullen verdwijnen en 10 banen die in de toekomst populair zullen worden. Hier de 6 meeste opvallende:

Uitstervende beroepen

1. Telemarkerteer
De telemarkerteer, die goederen en diensten verkoopt via de telefoon, sterft uit door de opkomst van het ‘bel me niet’-register, de komst van de mobiele telefoon en het gebruik van sociale media.

2. Accountant
Door de hoge accountantskosten, de dalende reputatie van accountants en de toenemende automatisering zullen steeds meer ondernemers afzien van een accountant en zal dit beroep langzaam verdwijnen.

3. Makelaar
De functie van makelaar zal verdwijnen door de komst van het internet. Door sites als Funda wordt de bemiddeling tussen koper en verkoper al steeds meer overgenomen door het internet. In de toekomst zal deze trend zich alleen maar verder voortzetten.

Banen van de toekomst

1. City farmer
De boer die zijn producten in de stad verbouwd heeft de toekomst. De groeiende vraag naar lokale producten en technologie die stadslandbouw mogelijk maakt creëert voldoende mogelijkheden voor boeren in drukbevolkte gebieden.

2. Energienetwerk manager
Een energienetwerk manager helpt lokale energiecoöperaties, en -netwerken met de administratieve afwerking en rendement optimalisatie. Dit beroep is in opkomst door het stijgende aantal regionale energienetwerken en de opkomst van alternatieve, duurzame energiebronnen.

3. De Metallurg
De metallurg houdt zich bezig met het bedenken, ontwikkelen en toepassen van nieuwe materialen. De functie wordt zeer belangrijk in de toekomst omdat de vraag naar nieuwe materialen, met name door de komst van de 3D-printer, explosief groeit.

Bron en link naar de 7 andere banen van de toekomst: Van de Haterd

Wil je meer lezen van Bas van de Haterd? Check dan zijn columns en blogs op HNWB.

Lees ook:
Alle feiten over fietsen in de regen
Nu ook varkensvlees door middel van crowdbutching
[adrotate group = “1”]

Over de schrijver

1 gedachte over “Dit zijn de banen van de toekomst”

  1. Pingback: Gulle daad: Man krijgt 362 dagen verlof van collega's voor zorg zieke vrouw - hetkanWel.nl

Reacties zijn gesloten.