Dit zijn de leukste en duurzaamste campings van Nederland

In elk gesprek dat ik op dit moment voer, vliegen de vakantieplannen me om de oren. Een aantal  vrienden gaat naar het buitenland, maar steeds meer mensen om me heen blijven in de zomer in Nederland. In een huisje, of ze gaan kamperen. Heb je zelf ook reiskriebels en nog niets geregeld? Bekijk dan vooral even dit overzicht van duurzaamste campings van Nederland. Melanie en Marielle Masseurs van campercommunity CamperHomie hielpen ons op weg met de leukste, mooiste en/of duurzaamste campings van Nederland zijn. Hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken.

Gelderland, Vuren | Kampeerterrein de Lievelinge

Duurzaamste Campings Van NederlandAcht bevriende en bevlogen ondernemers creëerden een ideale plek om er even helemaal tussenuit te gaan: alleen, met gezin, vrienden of familie. Ze noemden het de Lievelinge. Op deze camping heerst een ongedwongen sfeer. Er zijn genoeg kampeerplaatsen, maar ook mooie aparte creatieve huisjes. Echt een one of a kind camping, want je kunt er overnachten in een oude Schoolbus, Dubbeldekker, Greyhoundbus of boomdome. Compleet ingericht en met heerlijke bedden. De Lievelinge is een leuke plek voor jong en oud. Er is een hottub, een zweefmolen en bij lekker weer kun je zwemmen in het meer. En als je er even verblijft, wordt het vanzelf je lievelingsplek.
Adres: Haarweg 6, 4214 KL Vuren

Utrecht, Bunnik | Buitengoed de Boomgaard

Duurzaamste Campings Van NederlandVlakbij Utrecht ligt Buitengoed de Boomgaard verborgen achter hoge dennenbomen. Ooit was het een appelboomgaard, maar nu is het een camping met genoeg ruimte voor een tent of camper. En er zijn ook unieke accommodaties op het terrein, zoals een boomgaardlodge of een safari cottage voor het hele gezin. Op Buitengoed de Boomgaard beleef je het ultieme gevoel van vrijheid, ruimte en ontspanning. En je kunt er zelfs zwemmen in de vijver. Precies wat je nodig hebt tijdens de vakantie. En wil je er even tussenuit? Dan fiets je in no time naar Utrecht. En bij slecht weer neem je gewoon de trein.
Adres: Parallelweg 9, 3981 HG Bunnik

Noord Holland, Bloemendaal | Camping de Lakens

Camping de LakensDuurzaamste Campings Van Nederland ligt midden in het duingebied en daardoor ook vlakbij de zee. Er is daardoor ontzettend veel te doen. Je kunt lekker naar het strand om te wandelen, of om te surfen. Haarlem ligt om de hoek en er zijn zelfs wellness mogelijkheden. Daar hoef je dus echt niet voor naar het buitenland.
Adres: Zeeweg 60, 2051 EC Overveen

Drenthe, Zandpol | Camping BuitenLand

Camping BuitenLandDuurzaamste Campings Van Nederland is volgens Melanie en Mariëlle een van de leukste campings van Nederland. Je hebt namelijk de hele dag het gevoel alsof je op een festival bent. Je kunt zelf je plek kiezen en er worden allerlei activiteiten georganiseerd. Daarnaast is er ook een zwembad, is er muziek en lekker eten.
CamperHomie heeft op deze camping een pad aangelegd met Olivijnzand om de CO2 te compenseren die je met je vakantie uitstoot. Olivijnzand is een veelvoorkomend mineraal in de aardkorst, dat CO2 uit de atmosfeer opneemt. Dit pad verwijdert 2400 kilo CO2, wat gelijk staat aan ongeveer 48 vakanties van drie weken op deze camping. Niet gek, toch?
Adres: Stieltjeskanaal 14, 7764 AJ Zandpol

Gelderland, Groesbeek | Camping Bij Ons

Camping bij OnsDuurzaamste Camping Van Nederland is een camping op een prachtige plek met ruimte plaatsen en schoon sanitair. Er zijn geen vaste hokken, maar plekken in de natuur. En naast de 40 kampeerplaatsen zijn er ook 16 originele unieke accommodaties, zoals de dome op de foto, maar er is ook een huiskar of jagershut. Op de camping zijn verschillende relaxplekjes, bankjes, hangmatten en picknickbanken te vinden. Voor kleine kinderen is er een speeltuintje met een zandbak, glijbaan en een uniek VW T1 klimrek. En tenslotte is er ook nog een leuke ontspanningsruimte met een bar met terras.
Adres: Cranenburgsestraat 178, 6562 LV Groesbeek

Overijssel, Neede | Hof van Moeder Aarde

Hof van Moeder AardeDuurzaamste Campings Van Nederland is de thuisbasis van een groep autonome levenskunstenaars en samen maakten zij een klein paradijs. Ze zijn geen camping, maar hebben wel een kampeerterrein van 3,5 hectare, die ze beschouwen en behandelen als een tempel en speeltuin voor kleine en grote mensen. En die ze graag met anderen delen. Op het terrein staan yurts, een eco-huis en stacaravans, maar je kunt er ook je eigen tentje, camper of Tiny House neerzetten. Daarnaast is er een hofwinkel met een volledig assortiment aan biologische levensmiddelen en worden er verschillende cursussen gegeven. En natuurlijk verdient dit een plekje op onze lijst van duurzaamste campings van Nederland.
Adres: Bliksteeg 1, 7161 PG Neede

Noord-Holland, Sint Maartenszee |De Lepelaar

Duurzaamste Campings Van NederlandOok dit is een van de duurzaamste campings van Nederland. Op de autovrije Duincamping De Lepelaar verblijf je midden in de duinen, tussen de duinrozen, berken en rozenbottelstruiken, in een duinpan of op de top van een duin. Je kunt er verblijven met je eigen caravan, camper of tent, maar er zijn ook accomodaties beschikbaar. Waaronder een speciaal voor deze camping ontworpen duurzame duinhut. De camping heeft een GreenKey-certificaat, wat betekent dat ze voldoen aan strikte duurzaamheidseisen én het water komt rechtstreeks uit de duinen.
Adres: Westerduinweg 15, 1753 BA Sint Maartensvlotbrug

Duurzaamste campings van Nederland

 • Op de website www.natuurkampeerterreinen.nl vind je een overzicht van 144 aangesloten Natuurkampeerterreinen en 14 GroepsNatuurkampeerterreinen in Nederland en Frankrijk.
 • Pop-up campings zijn dit jaar trouwens dé trend, vooral bij een jonger publiek. Sinds de festivals op hun gat lagen, vieren deze campings hoogtijdagen dankzij de ongedwongen festivalsfeer. Je kan er eten bij een foodtruck, dansen met een koptelefoon op (silent disco) en een camper of pipowagen huren om te overnachten. Denk bijvoorbeeld aan De Camphanen in Zeewolde,  Cultural Campsite in Rotterdam of Camping de Wereld
 • Welke camping mag niet ontbreken aan dit overzicht van leukste en duurzaamste campings van Nederland? Laat het ons weten. 

En ben je niet zo van het kamperen? Lees dan dit blog met bijzondere plekken om te overnachten in Nederland. Of bekijk dit blog met bijzondere B&B’s.
Hoofd foto: Bij Ons in Groesbeek
Foto’s bij campings komen van de website van deze camping

Over de schrijver

1 gedachte over “Dit zijn de leukste en duurzaamste campings van Nederland”

 1. Duurzaam kamperen?
  Met een vuurtje stoken bij iedere tent?
  Met hottubs?
  Met houtkacheltjes?
  Wat is er duurzaam aan hout stoken??????

Reacties zijn gesloten.