DIY: 3 manieren om zelf make-up remover te maken

Het zelf maken van make-up remover is een geweldige manier om een gezondere huid te krijgen en geld te besparen. Deze oplossingen werken goed en geen van hen bevatten agressieve chemicaliën of iets dat de huid zal uitdrogen. We geven 3 recepten voor DIY make-up remover, afgestemd op je huidtype.

Make-up remover voor de normale huid

De eenvoudigste manier om zelf remover te maken is met water, extra vergine olijfolie en een kleine sprayflacon. Vul de fles voor tweederde met water, dan eenderde olijfolie, dop erop en schudden maar. Als het niet goed mengt, dan iets meer olijfolie en iets minder water. Olijfolie is goed voor de huid omdat het vitamine A en E bevat, wat de huid soepel en gezond houdt.

Voor de gevoelige huid

Doe een theelepel babyolie in de sprayflacon. Voeg daar een eetlepel babyzeep bij en vul de flacon met water. Roer het mengsel langzaam door elkaar, voorkom hierbij borrelen. Laat liever geen schuimkraag ontstaan. Doe een beetje van het mengsel op een watje en maak je huid hiermee schoon. Baby-olie is zacht voor de huid. Het is een geweldige vochtinbrengende crème en is glad genoeg om gemakkelijk make-up te verwijderen.

Voor de vette huid

Voor de huid dat gevoelig is voor acne gebruik je een remover met hamamelis (verkrijgbaar bij biologische supermarkten en online). Vul een derde van een sprayflacon met hamamelis (ook wel toverhazelaar genoemd). Voeg een derde deel olijfolie toe en vul vervolgens aan met nog een deel hamamelis. Het ingrediënt hamamelis bevat antioxiderende eigenschappen die verzachten en de huid helpen te herstellen.
Bron: Bella Sugar
 

4 gedachten over “DIY: 3 manieren om zelf make-up remover te maken”

  1. Waarom niet baby- olijf- of zonnebloemolie zonder toevoegingen? Gebruik dat zelf al jarenlang als makeupremover, werkt uitstekend en je hoeft niks te schudden of mengen!

Reacties zijn gesloten.