jeuk
diy

DIY: 6 natuurlijke manieren om jeuk van een muggenbeet te verzachten

Niets irritanter dan een mug in je slaapkamer als het eigenlijk te warm is om te slapen. Val je eindelijk bijna in slaap, word je geprikt door dat vervelende beest. En dan is het niet meer de warmte die je wakker houdt, maar de jeuk op je been, je arm en onder je voet. Met deze 6 natuurlijke manieren om de jeuk van een muggenbeet te verlichten, slaap je vast een stuk beter.

Citroen

Snijd een citroen in plakjes en leg een plakje op elke muggenbult. Het sap van de citroen verlicht de jeuk. Met de overgebleven schil kun je vervolgens zelf limoncello maken, je verspilt dus niks!

Aspirine

Maal een aspirine fijn en voeg een beetje water toe. Zo maak je een pasta die je op de muggenbult kunt smeren.

Tandpasta

Smeer een beetje tandpasta met pepermunt op de plek waar je gestoken bent en de jeuk zal verzachten.

Zout

Maak de huid waar de muggenbult zit vochtig en scrub vervolgens met keukenzout.

Banaan

Het klinkt niet zo smakelijk, maar de binnenkant van een bananenschil helpt tegen de jeuk van een muggenbeet. Wrijf met de binnenkant van de schil over de bult.

Lavendelolie

Een mixje van lavendelolie en tea tree olie ruikt niet alleen lekker, het werkt ook. Smeer een beetje van de oliemix op de huid.

In het kader van ‘voorkomen is beter dan genezen’: 7 natuurlijke manieren om muggen uit je huis te weren.

Bron: Wonderhowto

Heb jij zelf goede natuurlijke manieren waarop je de jeuk van een muggenbult kunt verzachten? Laat het weten in een reactie hieronder of stuur een mail naar [email protected]

31 reacties op “DIY: 6 natuurlijke manieren om jeuk van een muggenbeet te verzachten”

  1. Wat het allerbeste helpt is een ijsblokje of iets uit de vriezer in een theedoek wikkelen en dan tegen de jeukende muggenbult houden. Jeuk trekt erdoor weg.

Reacties zijn uitgeschakeld.