haaruitval
diy

DIY-haarmaskers met biergist om haaruitval tegen te gaan

Heb jij in de herfst ook zo’n last van haaruitval? Nou, je bent niet de enige. Volgens Zweeds onderzoek hebben heel veel mensen daar last van. Het is normaal in deze tijd van het jaar, maar het schijnt dat deze DIY-haarmaskers met biergist helpen om je haar sneller herstellen. Ik ga het uitproberen. Doe jij mee?

Waarom valt je haar uit in de herfst?

Gemiddeld verlies je zo’n 70 tot 100 haren per dag, maar de Zweedse onderzoekers ontdekten dat het haar in juli een rustfase doormaakt. Hierdoor verlies je een bepaalde periode minder haren, maar na zo’n 100 dagen beginnen ze uit te vallen. In oktober en november kan dit wel twee keer zo veel zijn als normaal. Dat kan best even schrikken zijn, maar is in principe niets om je zorgen om te maken.
Herstelt je haar zich niet, of wordt het alleen maar dunner en maak je je zorgen? Dan is het goed om even langs de huisarts te gaan.

DIY-haarmaskers

Om je haar in de herfst een oppepper te geven, kun je het af en toe verwennen met een masker. Het is slim om er een beauty regime van te maken en deze maskers een tot twee keer per week te gebruiken. Je moet er even de tijd voor nemen, maar als het goed is word je ervoor beloond.
Ik vond drie recepten met biergist en natuurlijke ingrediënten, die ik voor je op een rij zet.

Wat is biergist

Biergist ontstaat tijdens een fermentatieproces en het wordt gebruikt voor de productie van wijn, bier en brood. Je kunt het ook kopen als supplement in de vorm van capsules, vloeistof of poeder. Biergist bevat veel vitamine B en bestanddelen, zoals koper, calcium, chroom en ijzer zorgen ervoor dat het haar zijn natuurlijke kleur behoudt en schijnt haaruitval tegen te gaan.

Biergist en honing

Een biergist en honing masker helpt je haar dat is beschadigd door de zon, warmte en chemische producten.
Mix 3 eetlepels biergistpoeder en 5 eetlepels honing door elkaar tot een pasta. Verdeel deze pasta over het haar en de hoofdhuid. Laat het 10 minuten intrekken en spoel het dan uit met warm water.

Biergist en olijfolie

Dit masker maakt je haar sterker en zorgt ervoor dat je haar minder uitvalt. Daarnaast laat het je haar glanzen en maakt het ook je punten mooi glad.
Mix een half kopje olijfolie met 4 eetlepels biergist. Het krijgt dan een romige structuur. Breng het aan op nat haar en laat het 10 minuten intrekken. Daarna goed uitspoelen.

Biergist, eierdooiers, honing en azijn

Dit masker maakt je haar sterken en stimuleert haargroei. Gebruik het twee keer per week om het beste resultaat te halen.Meng alle ingrediënten met elkaar (1 eetlepel biergist, 2 eierdooiers, theelepel azijn en een eetlepel honing) en verdeel het over je hoofdhuid. Doe er een badmuts overheen om het lekker warm te houden (en te voorkomen dat het over je schouders naar beneden zakt. Laat het 20 minuten intrekken en spoel het vervolgens uit.
Succes en deel je je het resultaat?

Over de schrijver

2 reacties op “DIY-haarmaskers met biergist om haaruitval tegen te gaan”

Reacties zijn uitgeschakeld.