Zonnige DIY-maskers voor je gezicht en haar

De zomer is mijn favoriete tijd van het jaar. Vooral in de vakantie. Lange dagen (en avonden), zon en zwemmen in natuurwater maken mij heel gelukkig, maar mijn haar en huid niet echt. Mijn haar is droog en pluist als een poedel en mijn huid trekt door zout en zon. Als je daar ook last van hebt, check dan een DIY-masker voor je gezicht en haar om je huid en haar te hydrateren, kalmeren en herstellen.

1. Verfrissend: DIY-masker met komkommervocht

Meng een gepureerde komkommer met een eetlepel yoghurt en een eetlepel honing. Breng het mengsel aan op je gezicht en laat het 15-20 minuten intrekken. Spoel af met koel water. Komkommer hydrateert en verkoelt de huid, terwijl yoghurt en honing verzachtende en herstellende eigenschappen hebben.

2. Voedend: DIY-masker met avocado- en honing voor het haar

Prak een rijpe avocado en meng het met twee eetlepels honing en een eetlepel olijfolie. Breng het mengsel aan op je haar, van de wortels tot de puntjes, en laat het 30 minuten intrekken. Spoel grondig uit met lauw water en was je haar zoals gewoonlijk. Avocado bevat gezonde vetten die het haar hydrateren, terwijl honing en olijfolie de glans en zachtheid herstellen.

3. Verzachtend: DIY-masker van aloë vera voor het gezicht

Snijd een aloë vera-blad open en schraap het gelachtige sap eruit. Breng de aloë vera-gel rechtstreeks aan op je gezicht en laat het 20 minuten zitten voordat je het afspoelt. Aloë vera heeft ontstekingsremmende eigenschappen en helpt de huid te kalmeren en te herstellen na blootstelling aan de zon.

Heb je de smaak te pakken? 
Beauty producten zelf maken, klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Een goede huidverzorging is belangrijk, maar wat smeer je eigenlijk allemaal op je huid? Als je producenten van diverse producten mag geloven, is het allemaal reuze verantwoord. Tot je je in de ingrediëntenlijst verdiept. Daar word je echt niet vrolijk van. En weet je wat het mooie is? Je hebt al die producten ook helemaal niet nodig. Je bent van jezelf al mooi genoeg en wat je wel graag gebruikt, kun je net zo goed zelf maken. 
Hier vind je een mooi overzicht van beauty producten die je zelf kunt maken. 

4. Verjongend: DIY-masker van bananen- en yoghurt voor het haar

Prak een rijpe banaan en meng het met een halve kop yoghurt en een eetlepel honing. Breng het mengsel aan op je haar en laat het 20-30 minuten intrekken voordat je het grondig uitspoelt. Bananen bevatten vitamines en mineralen die het haar voeden en de glans herstellen, terwijl yoghurt en honing hydraterende eigenschappen hebben.

5. Verhelderend: DIY-masker van citroen en haver voor het gezicht

Meng het sap van een halve citroen met een eetlepel fijngemalen havermout en een eetlepel honing. Breng het mengsel aan op je gezicht en laat het 15 minuten intrekken voordat je het afspoelt. Citroen helpt de huid op te fleuren en donkere vlekken te verminderen, terwijl havermout en honing de huid exfoliëren en hydrateren.

6. Herstellend: DIY-masker van biergist, eierdooiers, honing en azijn

Dit masker maakt je haar sterker en stimuleert haargroei. Gebruik het twee keer per week om het beste resultaat te halen. Meng alle ingrediënten met elkaar (1 eetlepel biergist, 2 eierdooiers, theelepel azijn en een eetlepel honing) en verdeel het over je hoofdhuid. Doe er een badmuts overheen om het lekker warm te houden (en te voorkomen dat het over je schouders naar beneden zakt). Laat het 20 minuten intrekken en spoel het vervolgens uit.

Naast het aanbrengen van deze maskers is het ook belangrijk om gehydrateerd te blijven, veel water te drinken en een vochtinbrengende crème te gebruiken om je huid te beschermen en te herstellen na blootstelling aan de zon.

Over de schrijver