DIY: Remedies voor droge huid, ruwe hakken en gebarsten nagelriemen

Droge handen, huid en kloven. Het kan je allemaal overkomen in de winter. En nu de wintertijd is ingegaan en code rood is afgegeven, is het hoog tijd om ook code rood in te zetten voor jouw huid. Want met alle wind, regen en kou heeft die het goed te verduren. Met deze 4 DIY recepten kom je de winter wel door.

Gebarsten nagelriemen

Om gebarsten huid, infecties, schrammen en snijwonden te voorkomen, kun je dit recept gebruiken.
Ingrediënten
2 eetlepels rauwe honing
Enkele druppels Aloë Vera sap
1 eetlepel olijfolie
Kom
Mix alle ingrediënten door elkaar. Masseer vervolgens 5 minuten het mengsel in de nagelriemen. Herhaal deze behandeling twee tot drie keer per week.

Ruwe ellebogen en hielen

Kokosolie is een belangrijk bestanddeel in dit recept omdat het hydrateert en erg voedzaam is.
Ingrediënten
Handvol verse vijgen
5 eetlepels geharde kokosolie
Optioneel: suiker (hoeveelheid ligt aan hoe sterk je de scrub wilt hebben)
Neem een handjevol rijpe vijgen en maak hier puree van. Meng dit vervolgens met kokosolie in een kom. Laat de kokosolie niet smelten. Is het toch wat te zacht, laat het dan weer hard worden in de koelkast. Gebruik het mengsel als je in bad of onder de douche gaat. Wees voorzichtig, het kan glad worden! Bij aanraking met voet of elleboog wordt het mengsel vanzelf weer zacht, waardoor je er goed mee kunt scrubben of smeren.

Droge, schilferige huid

Als je veel last hebt van een droge en/ of schilferige huid, probeer dan eens dit recept met pompoen. Pompoen bevat vitamine A, die de huid beschermt tegen UV straling. Daarnaast bevat pompoen vitamine C, die de productie van collageen verhoogt, wat rimpels voorkomt en vermindert. Daarnaast bevat het zink, dat de huid verzacht en hydrateert. In pompoenpitten zit veel vocht, dankzij de aanwezige vetten, en zink om acne te bestrijden.
Ingrediënten
Half kopje pompoenpuree
1 banaan
Kwart kopje yoghurt
2 eetlepels pompoenpitboter (verkrijgbaar bij de reformwinkel)
Meng alle ingrediënten door elkaar en maak er zo een zachte crème van. Wrijf de mix op het gezicht in een cirkelvormige beweging. Laat het 20 minuten intrekken en was het vervolgens af met water.
Tip: je kunt ook zelf pompoenpitboter maken door pompoenpitten kort te roosteren, te pureren, en vervolgens te mengen met (olijf)olie en wat honing.

Statisch haar

Iedereen kent het wel: je doet je capuchon of muts af en daar gaat je haar. Recht omhoog. Kokosolie helpt dit te voorkomen.
Wrijf een kleine hoeveelheid kokosolie tussen de palmen van de hand en wrijf dit vervolgens over de bovenkant van jouw hoofd, bij de haaraanzet. Het kleine beetje vocht van de olie zorgt ervoor dat het statisch haar hydrateert, zonder dat het er vet uitziet.
Bron: Huffington Post
Lees ook
Zelf thuisboer worden, ook in de winter
Seizoensgroenten november
Eenvoudig overstappen naar een duurzame bank

1 gedachte over “DIY: Remedies voor droge huid, ruwe hakken en gebarsten nagelriemen”

Reacties zijn gesloten.