Donald Duck komt met speciale Warme Truiendag editie

De Warme Truiendag leeft echt onder de Nederlandse bevolking. Tenminste, dat kun je aflezen aan de lange lijst met activiteiten die op 6 februari georganiseerd worden.

De Warme Truiendag is een jaarlijks terugkerend fenomeen dat tegenwoordig gesponsord wordt door Greenchoice. Mensen worden uitgenodigd om op 6 februari hun verwarming een of meer graden lager te zetten. Per graad minder bespaar je 6% energie en dus ook op je CO2 uitstoot. Natuurlijk bespaar je ook geld, hoewel minder dan 6%: je betaalt immers een vaste voet aan transport- en administratiekosten. En misschien wel het mooiste: als je de kachel lager zet, verbrand je meer calorieën en val je dus gemakkelijker af.

Ook volgens de kritische groene journalist Kris de Decker is het helemaal niet nodig dat we onze huizen warm stoken. Goede warme onderkleding is de beste en goedkoopste manier om energie te besparen zonder dat je het koud krijgt.

Rondom de Warme Truiendag worden allerlei acties georganiseerd. Spontaan, door gewone mensen, maar ook bedrijven en grote instellingen doen mee met het event, zoals Tilburg University en zelfs Donald Duck. Het vrolijkste weekblad van Nederland komt met een speciale editie. Donald Duck twitterde hierover:

De speciale editie komt in de week voor 6 februari uit.

Ben je een breier? Dan kun je de speciale Warme Trui van 2015 breien. Brei designer Carolien Evers ontwierp het breipatroon. Hier vind je de instructies.

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020