Doorbraak elektrische auto’s

4173466674 966438Cf66
Foto: Xmatt, Flickr

Het was tot nu toe een beetje sappelen met elektrische auto’s. Hun radius is beperkt door de hoeveelheid energie die de accu’s op kunnen nemen. Bovendien kunnen ze hun energie niet snel genoeg afgeven voor een werkelijk indrukwekkende acceleratie. Daar komt nu verandering in door twee nieuwe ontwikkelingen.
Wetenschappers van de Amerikaanse North Carolina State University hebben een materiaal ontwikkeld dat polyvinylideen fluoride (PVDF) heet. Deze polymeer kan grote hoeveelheden energie korte tijd opslaan en weer afstaan. Dat betekent dat deze Tesla Roadster bij het stoplicht een Ferrari er makkelijk uit zou kunnen trekken. Het duurt nog even voordat het commercieel beschikbaar is.
Veel sneller op de markt zijn waarschijnlijk de accu’s van Envia. Dit Californische bedrijf claimt dat ze over 18 maanden een nieuw type lithium-ion accu op de markt kan brengen die veel meer energie op kan slaan dan de huidige generatie accu’s. De accu zou ook de helft goedkoper zijn om te maken.
Envia denkt dat het zo een einde kan maken aan “lange afstandsangst”, een belangrijke barrière voor de acceptatie van elektrische auto’s, die nu vaak slechts de 100 km kunnen rijden op een volle accu.
Bron: Faqt, Physorg, Cleantechnica.
Lees ook
Geld maakt lomp en bot
Gaan we de maan exploiteren
Voorkomt groen gas de doorbraak van elektrisch rijden?

Over de schrijver

1 gedachte over “Doorbraak elektrische auto’s”

Reacties zijn gesloten.