Draadstaal-types halen 50.000 euro op voor WNF in DWDD

Jeroenvankoningsbrugge DraadstaalVolgens mij hebben we vanavond een primeur beleefd in De Wereld Draait Door: live onderhandelingen op televisie.

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven hebben een meningsverschil met CCCP, de producent van hun oude programma: Draadstaal. Ze maken nu een nieuw programma voor de AVRO: Neonletters. In dat programma willen ze oude succestypes uit Draadstaal gebruiken. Mocht niet van CCCP, omdat er een afspraak met de nieuwe producent John de Mol lag dat Draadstaal-types niet in Neonletters gebruikt zouden worden. De rechter stelde CCCP in het gelijk. Maar vanavond in De Wereld Draait Door kwam de Draadstaal-producent met een opmerkelijke oplossing op de proppen.

Als John de Mol bereid was 40,000 euro per TV-seizoen te betalen aan het Wereld Natuur Fonds, dan mochten de populaire Draadstaal-types voortaan ook in Neonletters verschijnen. John de Mol ging akkoord met 50,000 euro in één keer.

Niet alleen historische televisie, maar volgens mij ook voor het eerst dat vooral de dieren beter worden van klein menselijk gedoe.

Win 2 vrijkaarten voor de PechaKucha Night in Utrecht

UPDATE

Het Parool meldt dat Talpa de overeenkomst toch niet na komt, ondanks d ebelofte voor 1 miljoen kijkers

En dit vinden de types Fred en Ria er zelf van

Over de schrijver