zon

Draagbaar stopcontact op zonne-energie plak je gewoon op het raam

Stroom nodig? Je zet gewoon je eigen stopcontact op het raam. Het gadget is gemaakt door de ontwerpers Kyuho Song en Boa Oh. De oplader heeft een gewoon stopcontact aan de voorzijde, en bevat zonnecellen op de achterkant. Je kunt dus een laptop of willekeurig ander apparaat erop aansluiten. De lader is met een zuignap op een raam te plakken.
[adrotate banner=35]
Lees ook
Zie zelf hoe hard de zonnerevolutie in Duitsland gaat
[adrotate group=”2″]
Draagbaar stopcontact op zonne-energie plak je gewoon op het raam

Foto: Kyuho Song en Boa Oh
Foto: Kyuho Song en Boa Oh

 
En nog mooier: de oplader bevat ook een kleine accu, waardoor de lader zonne-energie kan opslaan. Het apparaat zou 10 uur stroom moeten leveren, maar waarschijnlijk alleen als je je telefoon wilt opladen of iets dergelijks kleins.
Foto: Kyuho Song en Boa Oh
Foto: Kyuho Song en Boa Oh

 
Update
Op dit moment is de ‘Window Socket’ alleen nog een prototype. Het is nog niet bekend of en wanneer dit prototype ook daadwerkelijk in productie zal worden genomen.
Bron: Grist

Over de schrijver

24 reacties op “Draagbaar stopcontact op zonne-energie plak je gewoon op het raam”

 1. Pingback: Lader Zonne Energie | Goedkope Energie

 2. uv straling gaat niet door glas en het zijn de uv stralen van de zon die de stroom moet opwekken,dus denk eens goed na ,op je raam plakken ????

 3. Dit doet me denken aan de duitsers met zo’n sticker op hun auto met: bei mir kommt der Strom aus der Wand.
  Wat was trouwens de publicatiedatum? Vandaag 14 mei, dus ik schat zo’n 44 dagen geleden.

 4. Nou AOD. Ontwikkelingen staan niet stil natuurlijk. Misschien wil het NU nog niet, maar om het zo neer te sabelen vind ik niet terecht.

 5. Mislukte rampsite:
  Hier reageren is onmogelijk:
  "Veel bloembollen zijn giftig voor bijen".
  Dan maar hier.
  Er zijn natuurlijk ook biologische bollen.

 6. Haal die onzin weg. Het zet nauwelijks zoden aan de dijk. Voor de produktie van deze rommel is een gevaarlijk transport noodzakelijk.

 7. Ben het met AOD eens, dit is een leuk ontwerpje om mensen warm te maken voor zonne energie, maar daar blijft het bij. Iemand ook nagedacht over het feit dat je de zonnecellen aan de binnenkant van het raam plakt.. oef.. daar gaat nog eens 80 % van de energie verloren. Het is niet voor niks dat je niet bruin wordt achter glas..

Reacties zijn uitgeschakeld.