zon

Draagbaar stopcontact op zonne-energie plak je gewoon op het raam

Stroom nodig? Je zet gewoon je eigen stopcontact op het raam. Het gadget is gemaakt door de ontwerpers Kyuho Song en Boa Oh. De oplader heeft een gewoon stopcontact aan de voorzijde, en bevat zonnecellen op de achterkant. Je kunt dus een laptop of willekeurig ander apparaat erop aansluiten. De lader is met een zuignap op een raam te plakken.
[adrotate banner=35]
Lees ook
Zie zelf hoe hard de zonnerevolutie in Duitsland gaat
[adrotate group=”2″]
Draagbaar stopcontact op zonne-energie plak je gewoon op het raam

Foto: Kyuho Song en Boa Oh
Foto: Kyuho Song en Boa Oh

 
En nog mooier: de oplader bevat ook een kleine accu, waardoor de lader zonne-energie kan opslaan. Het apparaat zou 10 uur stroom moeten leveren, maar waarschijnlijk alleen als je je telefoon wilt opladen of iets dergelijks kleins.
Foto: Kyuho Song en Boa Oh
Foto: Kyuho Song en Boa Oh

 
Update
Op dit moment is de ‘Window Socket’ alleen nog een prototype. Het is nog niet bekend of en wanneer dit prototype ook daadwerkelijk in productie zal worden genomen.
Bron: Grist

Over de schrijver

24 reacties op “Draagbaar stopcontact op zonne-energie plak je gewoon op het raam”

 1. Wat ontzettend dom. Hoeveel denk je dat er uit komt? Een laptop aansluiten. En niemand die ook maar een greintje idee heeft hoeveel die paar vierkante centimeter oplevert en hoeveel die laptop eist.
  Denk toch es na sukkels. Prachtig deze komt weer op m'n site. xD Hahahahahaha

  1. Buiten dat je er geen ‘zwaar’ apparaat op aan kan sluiten en dus het doel meer is om kleine mobiele apparatuur van energie te voorzien zoals ipods, mobieltje en dat soort kleine grut, dat spul bestaat allang alleen heb je dan geen 230V stekker eraan maar de veel handigere USB-poort. Gewoon zo’n zonnepaneeltje met ingebouwde accu en USB dus.
   Voordelen daarvan?
   1) kleiner
   2) geen 5V USB adapter nodig dus nog een keer minder ruimte
   3) minder verlies want de spanning van het zonnepaneeltje moet eerst naar 230V getransformeerd worden om de adapter aan te kunnen sturen en de adapter zet het dan weer om in 5V. Dat zijn dus 2 omzettingen (mogelijk 3 in verband met de ingebouwde accu) terwijl zo’n zonnepaneeltje met directe USB-aansluiting met een beetje mazzel maar 1 omzetting (mogelijk 2 in verband met de accu). Minder verlies dus meer prik voor je apparaat wat je wil aansluiten.
   Kortom: leuk idee maar zwaar overbodig.

Reacties zijn uitgeschakeld.